Povestea celui mai tânăr preşedinte al Franţei

Ultima actualizare:

    Soția i-a sărutat  lui Macron mâna  după victorie
Soția i-a sărutat lui Macron mâna după victorie

Victorie clară! La 39 de ani, liberalul pro-european Emmanuel Macron a învins-o pe populista de extremă-dreapta Marine Le Pen la alegerile prezidenţiale din Franţa cu 66,1% faţă de 33,9% din voturi.

Povestea lui Emmanuel Macron, care a devenit cel mai tânăr preşedinte francez, şochează întreaga planetă. Fiul cel mare al celor doi medici renumiţi din oraşul Amiens (nordul Franţei) a fost un elev eminent, cu o minte strălucită, care la vârsta de numai 15 ani s-a îndrăgostit de profesoara sa din liceu, Brigitte Trogneux. Chiar dacă ea avea la acea vreme 40 de ani, acesta i-a promis încă de atunci că o va lua de soţie. S-a ţinut de cuvânt şi, datorită sprijinului ei, a ajuns preşedinte. 

După ce a repurtat victoria, în mod ciudat, Brigitte i-a sărutat mâna drăgăstos lui Macron după discursul pe care l-a ţinut duminică seara în faţa Muzeului Luvru. Ea i-a fost tot timpul alături în campania electorală, l-a sfătuit şi s-a ocupat de agenda sa. Îl va susţine în continuare şi chiar va lucra gratuit în guvernul lui pentru a promova noi reforme în Educaţie. Macron a arătat lumii întregi cât de mult o iubeşte încă pe soţia sa, chiar dacă gurile rele o bârfesc că poartă fuste prea scurte pentru vârsta sa. Povestea lor de dragoste a provocat seisme dezastruoase în sânul a trei familii. Brigitte era căsătorită de 20 de ani cu bancherul André-Louis Auzière, când Macron s-a îndrăgostit de ea. Se întâlnea cu elevul în cel mai mare secret, dar vecinii au prins de veste şi l-au anunţat pe soţ. Când a aflat că soţia lui se iubeşte cu un elev, Auzière a părăsit-o imediat şi nu a mai vrut să o mai întâlnească vreodată. A preferat să lipsească şi de la înmormântarea mamei lui, ca s-o evite. Supăraţi foc, părinţii lui Brigitte au încercat şi ei s-o despartă de elevul său. Părinţii lui Macron chiar l-au obligat să părăsească Amiens şi să termine liceul la Paris, pentru a-i despărţi. În acelaşi timp, mama lui a luat legătura cu profesoara şi a implorat-o să-l lase în pace. Îşi dorea să-l însoare cu o fată de vârsta lui şi să aibă copii. Astăzi, ea a acceptat-o pe Brigitte, chiar dacă e mai mare cu 25 de ani decât fiul său, şi sunt bune prietene. Emmanuel Macron a studiat filozofia la Universitatea Paris-Nanterre, iar mai târziu a absolvit École Nationale d’Administration.

simeon stalpnicul png

Marine Le Pen a dansat după înfrângere

simeon stalpnicul png

Candidata de extremă-dreapta Marine Le Pen (48 de ani) şi-a recunoscut înfrângerea şi chiar l-a sunat pe Emmanuel Macron ca să-l felicite pentru victoria repurtată. La scurtă vreme după anunţarea rezultatelor, ea a fost filmată în timp ce dansa şi cânta pe versurile piesei “I love rock’n’roll” a trupei Joan Jett & The Blackhearts. Ea i-a uluit pe cei prezenţi cu talentele sale artistice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net