Pentru ea, fiecare zi e 15 octombrie 2014

Ultima actualizare:

    Nikki Pegram, de 28 de ani, nu îşi poate aminti nimic din ceea ce face în afară de data în care şi-a pierdut memoria
Nikki Pegram, de 28 de ani, nu îşi poate aminti nimic din ceea ce face în afară de data în care şi-a pierdut memoria

Nu-şi aminteşte decât că e în data de 15 octombrie 2014 şi trebuie să meargă la medic! Nikki Pegram şi-a pierdut memoria în urma unui accident pe care l-a suferit în acea zi. De atunci, nu mai are amintiri!

În vârstă de 28 de ani, Nikki Pegram din Wellingborough, Northamptonshire (Marea Britanie) trăieşte o viaţă de coşmar. Nenorocirea ei provine din ziua de 15 octombrie 2014, când a fost la medic pentru o problemă la genunchi şi, la ieşire, s-a lovit la cap de o bară de metal. De atunci, suferă de amnezie anterogradă, care se manifestă prin pierderi extreme de memorie. Din această cauză, când se scoală dimineaţa, nu ştie decât că e 15 octombrie 2014 şi că trebuie să se ducă la doctor pentru problema la genunchi. Altceva nu îşi poate aminti. Nu ştie ce a făcut ieri, nici săptămâna trecută, nici luna trecută. 

Soţul său, Chris Johnston (30 de ani), o ajută să scrie într-o agendă tot ceea ce trebuie să facă. În „Jurnalul de pierdere a memoriei. Citeşte imediat când te scoli” scrie cum să pregătească micul dejun pentru ea şi fiul lor, Freddie (6 ani), că trebuie să-l ducă la şcoală. Nu lasă nici o clipă agenda din mână, care o învaţă cum să gătească, unde găseşte ingredientele. După ora 18.00, când soţul revine de la serviciu, totul e mai simplu. Nikki îşi aminteşte ceea ce face doar pe parcursul a 15 ore, după care uită totul. A doua zi, pentru ea este din nou 15 octombrie 2014…

Click! spune

Amnezia anterogradă este pierderea amintirilor de lungă durată şi pierderea capacităţii de a crea noi amintiri prin memorare. Este cauzată de leziuni ale creierului sau de deteriorarea creierului în urma unor boli. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net