Parlamentul britanic a votat pentru Brexit. Ce rămâne de făcut

Ultima actualizare:

    Brexitul poate începe până la sfârșitul lui martie 2017Foto: Getty
Brexitul poate începe până la sfârșitul lui martie 2017Foto: Getty

După ce poporul britanic a votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană, procedurile pentru realizarea propriu-zisă erau stagnate. Parlamentul primise puterea de a decide dacă premierul Theresa May poate declanșa procedurile Brexit.

Înalta Curte a decis că primul-ministru nu are dreptul de a invoca prerogativa regală și Articolul 50 de ieșire din UE fără a implica Parlamentul. Această mișcare a celor trei judecători care au luat decizia a aruncat Brexitul într-o bulă de nesiguranță și pe britanici într-o confuzie totală, iar Theresa May a fost cu adevărat în dificultate: nu știa dacă poate începe demersul până la sfârșitul lunii martie, pentru ca Marea Britanie să părăsească comunitatea europeană până în primăvara lui 2019.

Parlamentul a votat, iar majoritatea a decis respectarea voinței poporului, așa că ceea ce rămâne de făcut acum este ca Guvernul să demareze procedurile până la 31 martie 2017, notează The Telegraph. Votul pentru Brexit a trecut cu 448 la 75, iar Theresa May a primit în acest fel încrederea pentru a dezlipi Marea Britanie de UE.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net