Atac terorist în Paris: un polițist a fost ucis și alți doi, răniți

Ultima actualizare:

    Un atacator a deschis focul în centrul ParisuluiFoto: Twitter
Un atacator a deschis focul în centrul ParisuluiFoto: Twitter

Joi noapte, 20 aprilie, a avut loc un "posibil atac terorsit" în centrul Parisului. În schimbul de focuri, un polițist a fost ucis. Unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din capitala franceză a fost închis de autorități.

UPDATE Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul armat de joi seara de pe Champs-Élysées, soldat cu moartea unui poliţist, într-un comunicat publicat de organul ei de propagandă Amaq, relatează AFP. „Autorul atacului de pe Champs-Elysées din centrul Parisului este Abu Yussef Belgianul şi este unul dintre combatanţii Statului Islamic”, scrie Amaq.

Francois Hollande a declarat că atacul a fost unul terorist 

UPDATE: Potrivit BFMTV, atacatorul scrisese pe Telegram că vrea să ucidă polițiști, informează Digi 24.

UPDATE: Este posibil ca atacatorul să mai fi avut și alți complici care au fost implicați într-un alt atac armat la mică distanță de locul unde polițiștii au fost împușcați, precizează The Sun.

UPDATE: Din ultimele informații, oferite de The Guardian, se pare că în urma atacului armat, un polițist a fost ucis și alți doi au fost răniți. Ministrul de Interne francez a declarat că atacatorul a ajuns cu mașina la locul unde a plănuit incidentul. Când a sosit a ieșit din automobil, a luat o armă semiautomată și a deschis focul asupra unei dube de poliție. Divizia anti-teroristă din Paris investighează în acest moment atacul.

UPDATE: Incidentul s-a produs în apropiere de Arcul de Triumf, unde au fost desfășurate mai multe echipaje de poliție. Ministrul francez a declarat că este prea devreme pentru a afirma dacă este vorba de un posibil atac terorist. La fel de bine ar fi putut fi un act de răzbunare asupra polițiștilor sau un jaf armat, relatează Digi 24.

UPDATE: Unul dintre polițiștii împușcați de un atacator care a deschis focul în centrul PArisului și-a peridut viața, iar celălalt om al legii este grav rănit. Cei doi au fost doborâți pe bine cunoscutul bulevard Champs Elysee, o zonă care de obicei este foarte aglomerată. Se pare că atacatorul a fost la rândul lui ucis.


    Un polițist a fost ucis în urma schimbului de focuriFoto: Twitter
Un polițist a fost ucis în urma schimbului de focuriFoto: Twitter

Momentan nu există multe informații despre incidentul din capitala Franței, dar sursele de presă locale au precizat că în urma unui schimb de focuri, doi polițiști au fost împușcați, potrivit The Sun.

Atacul s-a produs cu trei zile înainte de 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net