Paralia Katerini – stațiunea preferată a turiștilor români

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Una dintre bijuteriile de pe Riviera Olimpului este binecunoscuta Paralia Katerini, o stațiune modernă și plină de viață, cu plaje aurii mângâiate de apele cristaline ale Mării Egee.

Paralia Katerini este punctul cel mai bun de pornire spre descoperirea locurilor pline de istorie, legende și frumusețe. Paralia este considerată o stațiune românească mai ales că peste limba română se vorbește atât pe plaje, în magazine, dar mai ales în restaurante.

Vizitează Paralia Katerini în vacanța de Paște

Pentru că se află la o distanță de aproximativ 10 ore de București, cei mai mulți români aleg să călătorească cu mașina personală, prilej excelent mai ales dacă îți dorești o vacanță activă, în care să descoperi și alte zone fantastice din împrejurimile Olimpului.

Dacă nu vrei o vacanță petrecută doar pe plajă, poți descoperi zeci de locuri interesante aflate în imediata apropiere. Printre cele mai interesante activități aici sunt drumețiile pe Muntele Olimp, în căutarea paradisului zeilor și cel mai înalt munte din Grecia. La poalele Olimpului se întind și câteva sate tradiționale unde turismul nu este foarte dezvoltat, dar pe care merită să le explorezi.

Locuri unice pe care le poți descoperi aici!

În vecinătatea Paraliei Katerini se află o așezare pitorească supranumită ”Orașul Apei” datorită numărului mare de cascade pe care le găzduiește. Edessa este vizitat mai ales de către turiștii dornici de experiențe relaxante, sau de iubitori ai naturii.

Nu ar trebui să ratezi o vizită la Meteora, al doilea cel mai important complex de mănăstiri ortodoxe din Grecia, ridicate pe vârfurile unor stânci înalte, ce par suspendate între cer și pământ.

Dacă îți place istoria poți oricând să vizitezi Oracolul din Delphi, despre care vechii greci credeau că este Centrul Universului. Situl arheologic este o odă închinată zeului Apollo. Potrivit legendelor locale aici a locuit nimfa Cassotis, iar sub Templul lui Apollo, marea preoteasa Pythia transmitea profețiile. Oracolul din Delphi se află în patrimoniul mondial UNESCO, încă din anul 1987.

Paste in Paralia Katerini

Hotel Korali 2* -  tarif 175 euro + 399 lei/persoana, 4 nopti de cazare cu demipensiune + masa festiva de Paste, transport autocar, vizitele mentionate in program, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.  

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net