Un oraş din SUA l-a dat în judecată pe Donald Trump! Care e motivul

Ultima actualizare:

    Municipalitatea din San Francisco i-a intentat marţi un proces preşedintelui american Donald Trump
Municipalitatea din San Francisco i-a intentat marţi un proces preşedintelui american Donald Trump

Municipalitatea din San Francisco i-a intentat marţi un proces preşedintelui american Donald Trump, în urmă ordinului executiv al acestuia prin care interzice finanţarea federală pentru oraşele-sanctuar.

Acţiunea pusă în mişcare de juristul municipalităţii, Dennis Herrera, este prima contestaţie judiciară a sancţiunilor împotriva municipalităţilor care protejează imigranţii clandestini. Aşa-numitele oraşe-sanctuar, printre care New York, Los Angeles, Philadelphia, Boston, Denver, Washington, Seattle şi San Francisco oferă diverse forme de protecţie imigranţilor ilegali.

Ordinul lui Trump, semnat la 25 ianuarie, este parte a campaniei acestuia împotriva imigraţiei ilegale, alături de directiva din aceeaşi dată prin care şeful Casei Albe a ordonat construirea unui zid la frontieră cu Mexicul. Oraşele şi statele vizate ar urmă să piardă ajutoare federale de miliarde de dolari, informează stirileprotv.

În instanţa, municipalitatea din San Francisco susţine că ordinul preşedintelui încalcă cel de-al zecelea amendament la Constituţia Statelor Unite, conform căruia puterile care nu sunt acordate guvernului federal revin statelor.

Herrera a declarat presei că politica de sanctuar a metropolei californiene are la baza dorinţa de a permite imigranţilor ilegali să raporteze poliţiei infracţiunile, fără teamă de a fi deportaţi. Potrivit juristului, în SUA există circa 400 de astfel de sanctuare, localităţi sau comitate, iar rata criminalităţii în acestea este inferioară altor jurisdicţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net