Omenirea a pierdut un geniu. Viața lui Stephen Hawking a inspirat realizarea unui film de Oscar

Ultima actualizare:

    sursa foto: Getty Images
sursa foto: Getty Images

Unul dintre cei mai cunoscuți fizicieni și cosmologi contemporani, Stephen Hawking, a murit la vârsta de 76 de ani. Acesta suferea de o maladie paralizantă.

Mulți l-au considerat pe Stephen Hawking unul dintre cei mai mari oameni de știință de la Albert Einsten încoace. Viața lui a atras atenția lumii întregi nu doar prin realizările sale științifice, cât și prin faptul că a făcut toate aceste lucruri remarcabile suferind de o boală extrem de rară: scleroză laterală amiotrofică.  Cu toate astea, viața lui a fost una extrem de normală. Era fiul unui renumit biolog, iar copilăria și-a petrecut-o alături de cele două surori mai mici. Totuși, în plan inedit a stat faptul că el a urmat 3 ani cursurile unei școli de fete. Școala respectivă permitea și băieților până în 10 ani să participe la cursuri. Stephen Hawking a fost însă un elev bun, nicidecum excepțional, relatează playtech.ro. 


    Soția lui Stephen Hawking a fost mereu alături de el   sursa foto: Getty Images
Soția lui Stephen Hawking a fost mereu alături de el sursa foto: Getty Images

Viața lui Stephen Hawking s-a schimbat radical în momentul în care a aflat despre boala gravă de care suferă. ÎÎn ciuda faptului că medicii se așteptau ca viața acestuia să se sfârșească în jurul vârstei de 24 de ani, iată că acesta a trăit până la 76 de ani. S-a căsătorit, a făcut 3 copii și a continuat activitatea științifică în ciuda problemelor locomotorii tot mai grave. Mușchii săi cedau încetul cu încetul. 

Viața acestuia a inspirat ionclusiv un film de oscar. Pelicula se numește „The Theory of Everything“.


    sursa foto: Getty Images
sursa foto: Getty Images

Aici este prezentată tinerețea lui Hawking, când află că suferă de o boală neuronală și că nu se va mai mișca singur vreodată, dar și momentul în care își pierde vocea. 

Stephen Hawking a adus o contribuție importantă în domeniile de cercetare precum cosmologia teoretică, relativitatea generală și mecanica cuantică. A elaborat un model matematic asupra originii și evoluției universului în expansiune, din momentul Big Bang-ului și a mai întreprins studii asupra relației dintre găurile negre din univers și termodinamică. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net