Olanda a respins populismul! 82% prezență la vot

Ultima actualizare:

    Mark Rutte (50 de ani)Foto: Getty
Mark Rutte (50 de ani)Foto: Getty

Europa răsuflă ușurată! Olandezii au respins populismul lui Gert WIlders. Contrar sondajelor din ultimele săptămâni, partidul actualului premier de centru-dreapta, Mark Rutte, a obținut cele mai multe voturi. Înfrângerea populiștilor a fost posibilă prin participarea masivă la vot.

Olandezii au conștientizat importanța votului mai mult ca oricând. Oamenii au mers la vot în proporție de 82%, cea mai mare prezență din ultimii 32 de ani. Partidul Popular pentru Libertate și Democrație (VVD), condus de premierul Mark Rutte, a câștigat alegerile parlamentare din Olanda. VVD a obținut cele mai multe sufragii, urmând să aibă 33 de reprezentanți în Parlament. Formaţiunea lui Geert Wilders, PVV, se află pe a doua poziţie, alături de formaţiunea creştin-democrată CDA şi de partidul de centru D66, cu 19 mandate fiecare. Partidul Verzilor a obținut 16 mandate, Partidul Socialist 14, iar Partidul Laburist a obținut nouă mandate, potrivit realitatea.net.

Gert Wilders a promovat idei anti-islam, anti-Uniunea Europeană și anti-refugiați, care păreau să fie populare în rândul olandezilor, însă a avut parte de o surpriză. A pierdut colosal, iar asta pentru că prezența la vot a fost uriașă. Concluzia acestor alegeri este că electoratul olandez respinge extremismul. 12, 6 milioane de oalndezi au fost așteptați miercuri la urne pentru a-și decide viitorul, în cele mai controversate alegeri legislative din istoria recentă a Olandei și care reprezintă primul test al anului pentru extrema dreaptă din Europa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net