Oficialii Japoniei răspund: "Ne vom alia cu Statele Unite pentru a oferi un răspuns eficient Coreei de Nord"

Ultima actualizare:

    Lansarea unei rachete întrun exercițiu experimental din 25 iulie Foto: Daily Mail
Lansarea unei rachete întrun exercițiu experimental din 25 iulie Foto: Daily Mail

Reacțiile autorităților după ce Japonia a fost ținta unui proiectil experimental lansat de Coreea de Nord. În această dimineață, Coreea de Nord a lansat un proiectil spre regiunea nordică a Japoniei.

Nu este primul gest ofensiv pe care Coreea de Nord îl face, argumentând că își testează armamentul. Acum trei zile, proiectile similare au fost lansate spre Marea Japoniei. Acțiunile statului coreean nu au rămas fără răspuns. Donald Trump a declarat : „ Voi răspunde oricărui atac venit din partea Coreei de Nord cu foc și furie.”


    Kim Jong Un, iulie 2017Foto: Daily Mail
Kim Jong Un, iulie 2017Foto: Daily Mail

Prim-ministrul Japoniei cataloghează actul Coreei de Nord ca fiind unul grav,fără precedent.  Ministrul Shinzo Abe a mărturisit presei : „ Voi face tot ce îmi stă în putere pentru a proteja cetățenii.  Eu și colegii mei ne vom asigura că nici măcar o viață nu este pusă în pericol.”  Secretarul de Stat Yoshihide Suga adaugă: „ Ultimul proiectil lansat de Coreea a fost clar o amenințare directă, iar Tokyo nu va rămâne indiferent. Continuarea unor astfel de întâmplări înseamnă un pericol care se abate asupra națiunii noastre.” Suga a menționat că Japonia va colabora cu Statele Unite ale Americii și cu Coreea de Sud pentru a oferi un răspuns clar și eficient celor care au lansat proiectilul. 

 În Marea Britanie,Boris Johnson, cel care este răspunzător de afacerile externe s-a declarat stupefiat de acțiunile pe care le comite Coreea de Nord în încercarea de a provoca o reacție violentă din partea Japoniei.

Kim Jong Un a răspuns că intenționează să distrugă mica insula din Pacific, Guam, care găzduiește o bază militară americană. În urma replicilor lui Trump a decis, totuți să amâne lansarea proiectilelor pentru momentul de față.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net