Transformările uimitoare a cinci cupluri, de-a lungul a 30 de ani

Ultima actualizare:

    Aceiași Carole și Serge, fotografiați în 1997 (stânga) și 2014 (dreapta)foto: Barbara Davatz
Aceiași Carole și Serge, fotografiați în 1997 (stânga) și 2014 (dreapta)foto: Barbara Davatz

În general, oamenii nu își dau seama că au trecut anii decât atunci când privesc fotografii cu ei înșiși de când erau mai tineri. Nu observăm schimbările care se produc la nivel fizic, pentru că ne vedem în oglindă în fiecare zi.

Același „fenomen” se întâmplă și când vine vorba de partenerii de viață sau membrii familiei. Atunci când trăiești cu o persoană și vă vedeți zilnic, nu îți dai seama cât de mult se schimbă aspectul ei, indiferent cât de evidente ar fi diferențele. O fotografă a surprins exact acest lucru, adică diferențele prin care trec cuplurile sau familiile care trăiesc împreună, pe o perioadă de 30 de ani.

Proiectul Barbarei Davatz, intitulat „As Time Goes By” („Pe măsură ce trece timpul”, n.r.), a început în anul 1982. Fotografa și-a ales un număr de 12 de cupluri, pe care le-a pozat, apoi, de patru sau mai multe ori de-a lungul anilor. Unele dintre aceste cupluri au rămas împreună, în timp ce altele s-au destrămat. Artista a vrut să renunțe la proiect, dar în 2014 l-a „reînviat”.

„Întotdeauna m-am gândit cu drag la ei, ca la «familia mea fotografică», și întotdeauna am fost foarte curioasă să văd ce fel de oameni au adus în noua serie – în familie – de fiecare dată”, a declarat Barbara, citată de dailymail.co.uk.

Artista a făcut publice imaginile, fără să dea, totuși, detalii despre tipul de relație dintre persoanele pe care le fotografiază împreună. Fotografa preferă să le dea celor care privesc fotografiile opțiunea de a le atribui relația pe care își imaginează ei că o au modelele.

În multe dintre imagini, chipurile tinere sunt înlocuite de fețe maturizate, ridate, semne ale procesului natural de îmbătrânire. „Unii, dar nu toți, mi-au spus că nu le-a plăcut să se vadă îmbătrânind. Pot fi perfect mulțumiți cu aspectul lor actual, dar dacă li se arată cum au îmbătrânit într-o serie de portete – este diferit”, a mai explicat Barbara Davatz.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net