Numărul infectărilor cu Omicron din Marea Britanie a crescut dramatic: ”Vorbim deja de transmitere comunitară”

Ultima actualizare:

    Numărul persoanelor infectate cu Omicron a crescut dramatic în Marea Britaniefoto: AFP
Numărul persoanelor infectate cu Omicron a crescut dramatic în Marea Britaniefoto: AFP

Vești îngrijorătoare din Marea Britanie. Numărul cazurilor de infectări cu tulpina Omicron a crescut de patru ori, după ce alte 75 de persoane din Anglia au fost depistate vineri (3 decembrie) cu noua variantă. 16 cayuri au fost confirmate în Scoția și unul în Țara Galilor, Irlanda de Nord fiind singura care nu are încă noua tulpină. Astfel, numărul total de infectări cu Omicron din Regatul Unit a ajuns la 134.

Conform autorităților, se încearcă acum stabilirea contactelor apropiate ale celor infectați, dar și călătoriilor în afară făcute de ei. ”Am început să găsim cazuri unde persoana infecatată nu a călătorit nicăieri în afara localității, așa că vorbim deja de transmitere comunitară, deși e încă una redusă”, a declarat doctorul Jenny Harries. 

Potrivit mirror.co.uk, autoritățile sanitare conduc teste speciale pentru varianta Omicron, ceea ce înseamnă că nu toate testele PCR sunt făcute pentru a identifica noua tulpină. 

Premierul Boris Johnson a anunțat noi măsuri pentru a reduce răspândirea Omicron, cum ar fi teste PCR obligatorii pentru toți cei care sosesc în Regatul Unit. Persoanele de contact ale celor infectați cu varianta nou descoperită trebuie să se izoleze zece zile, chiar dacă sunt vaccinate complet. 

Omicron, prezentă în Europa înainte de descoperirea Africii de Sud

OMS a clasificat Omicron drept ”motiv de îngrijorare”. Există temeri că varianta ar putea fi rezistentă la vaccin, datorită mutațiilor. 

Omicron a fost identificată prima dată în Africa de Sud. În primele zile ale lunii noiembrie, tehnicienii de laborator de la Laboratoarele Lancet din Pretoria au descoperit câteva caracteristici neobișnuite în mostrele pe care le testau pentru coronavirus. În esență, lipsea o genă din ceea ce ar fi reprezentat un profil normal al genomului virusului SARS-CoV-2. Testele RT-PCR nu au detectat una dintre țintele cercetate, iar oamenii de știință și-au dat seama că virusul care a generat pandemia de COVID-19 s-a schimbat, notează CNN.

Nu se știe încă unde și când a apărut pentru prima dată tulpina Omicron. Nu există un „Pacient Zero” identificabil, adică o primă persoană despre care se știe că a fost infectată cu această nouă variantă. Se presupune însă că varianta a apărut mai întâi în Europa, nu în Africa: cazuri care ar fi Omicron au fost identificate în Țările de Jos cu o săptămână înaintea descoperirii făcută de oamenii de știință din Pretoria. 

Citește și 

Noi restricții anti-Covid de Sărbători în Irlanda: ”Riscurile asociate relaxării sunt pur si simplu prea mari”

Dr. Octavian Jurma: Omicron va ajunge în România de sărbători!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net