Nu o să-ți vină să crezi pe ce cântec românesc și-a încheiat Trump discursul la Varșovia

Ultima actualizare:

    Donald Trump și-a încheiat discursul pe o melodie românească de războifoto: EPA
Donald Trump și-a încheiat discursul pe o melodie românească de războifoto: EPA

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi (6 iulie) la Summitul "Iniţiativei celor Trei Mări" (Baltică - Adriatică - Neagră) organizat la Varşovia, unde invitatul special este preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. La finalul discursului liderului american se aude melodia românească ”Treceți batalioane române Carpații”

Donald Trump și-a rostit deja discursul în fața șefilor și reprezentanților celor 12 state din Europa Centrală și de Est participante la summit și s-a pronunțat în favoarea unei ”Polonii și Europe puternice”, făcând apel la țările occidentale să dea dovadă de unitate în fața amenințărilor.

"O Polonie puternică este o binecuvântare pentru Europa și o Europă puternică este o binecuvântare pentru lume", a declarat liderul de la Casa Albă în discursul rostit în fața mulțimii adunate în Piața Krasinski din Varșovia, potrivit Agerpres.

Trump a atras atenția și asupra problemei principale din zilele noastre, cea a terorismului și a amenințărilor ISIS, declarând că toți trebuie să luptăm pentru familie, libertate și Dumnezeu.

Și de această dată, liderul american a atras atenția statelor NATO să majoreze bugetele alocate apărării și confirmă angajamentul față de articolul 5. Mai mult decât atât, Trump a criticat ”activitățile destabilizatoare” ale Rusie.

”Rusia să-și înceteze activitățile destabilizatoare din Ucrain și din alte zone și sprijinul față de regimuri ostile, inclusiv cele din Siria și Iran, și să se alăture comunității țărilor responsabile în lupta împotriva dușmanilor noștri comuni și în apărarea civilizației înseși”, a adăugat Trump în discursul său.

Președintele american a spus la Varșovia că SUA sunt dispuse să-și extindă cooperarea energetică cu Europa de Est pentru ca această regiune să nu mai fie niciodată ”prizoniera” Rusiei de care depinde pentru aprovizionarea cu gaze naturale.


    Donald Trump condamnă Rusiafoto: EPA
Donald Trump condamnă Rusiafoto: EPA

Donald Trump urmează să se întâlnească pentru prima dată față în față cu omologul său rus Vladimir Putin în marja reuniunii G20 de la Hamburg, unde se va deplasa după vizita la Varșovia. 

Surpriza momentului ținut de Trump a venit când acesta și-a încheiat discursul pe fondul unei melodii ce seamănă perfect cu ”Treceți batalioane române Carpații. Conform Wikipedia, cântecul a fost scris, probabil, în timpul Primului Război Mondial, ca un cântec de luptă. Astfel, unul dintre primele ansambluri muzicale care ar fi cântat această melodie în versiunea sa originală (cu trei strofe), imediat după Primul Război Mondial, este corul Bărbătesc din Finteusul Mare, Maramureș, fondat la 1 decembrie 1918.

Însă, există mai multe versiuni străine cu o linie melodică similară, una dintre ele fiind cântecul polonez "Szara piechota” (“Infanteria gri”), apărut în 1927 (prima versiune documentată).

Vezi momentul la minutul 56.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net