Procurorul general al Franţei: "Nu există o legătură între atacatorul din Nisa şi ISIS"

Ultima actualizare:

    Franţa e încă în stare de şoc după atacul de pe 14 iulie de la NisaFoto: Getty
Franţa e încă în stare de şoc după atacul de pe 14 iulie de la NisaFoto: Getty

Procurorii francezi au oferit noi informaţii în cazul atacului terorist de la Nisa. Anchetatorii au găsit, în telefonul şi computerul lui Mahomed Bouhlel, mai multe imagini făcute de terorist în oraşul francez de-al lungul timpului.

Conform anchetatorilor, acest lucru indică faptul că bărbatul a pregătit cu mult timp inainte atacul. Mai mult, procurorul general al Franţei a declarat că nu există informaţii privind o legătură între atacator şi ISIS. 

"Am stabilit că atacatorul a vizitat de mai multe ori zona (Promenade des Anglais – n.r.) în zilele precedente atacului. A traversat cu camionul Nisa, de la est la vest. S-a oprit în dreptul Hotelului Negresco. A făcut traseul de mai multe ori şi a făcut fotografii în tot acest timp. O imagine din telefonul său, făcută pe 1 ianuarie, arată că era pe terasa unui restaurant. De la începutul lunii iulie a căutat pe internet informaţii despre organizarea ceremoniilor de la Nisa, dedicate Zilei Naţionale. Pe baza acestor informaţii extrase din calculatorul şi din telefonul său mobil, am ajuns la concluzia că atacul a fost premeditat. Nu sunt informaţii privind o legătură a atacatorului cu gruparea Stat Islamic, dar credem că era interesat de acţiunile ISIS”, a declarat Francois Molins, conform digi24.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net