Noul președinte al Poloniei, de la cercetaș la cel mai înalt om în stat

Ultima actualizare:

    Noul președinte al Poloniei Andrzej Duda  este tânăr și carismaticfoto:AP
Noul președinte al Poloniei Andrzej Duda este tânăr și carismaticfoto:AP

Noul președinte al Poloniei Andrzej Duda este tânăr și carismatic. dar este susținut de celebrul Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservator, care este total opusul președintelui: populist şi xenofob. A câșstigat alegerile cu un procent de 51, 55%.

Noul președinte al Poloniei a câștigat alegerile duminică (24 mai) și l-a învins pe Bronislaw Komorowski, care era președinte în exercițiu. Polonezii l-au votat pe Duda cu un procent de 51, 55%, conform rezultatelor oficiale. Se prevede o revinere la putere a susținătorului lui Duda, euroscepticul Jaroslaw Kaczynski. La secțiunea experiență din CV, noul președinte al Poloniei a scris că "în 1984 am devenit membru al Cercetaşilor din Cracovia, iar după câţiva ani am devenit liderul grupului". Andrzej Duda face adesea referire la experiența lui ca cercetaș și se mândrește cu ea.

Noul președinte al Poloniei- erou pentru alegători

Cuvântul cercetaș are o însemnătate aparte pentru polonezi, fiind asociat cu patriotismul și eroismul. Noul președinte al Poloniei s-a folosit în mod inteligent de acest lucru și și-a construit campania electorală în jurului experienței lui ca fost cercetaș. Insurecția de la Varşovia, din 1944, este un moment definitoriu pentru patriotismul polonez, mulți cercetași erau doar copii la acea vreme, relatează Mediafax.

Noul președinte al Poloniei Andrzej Duda  și-a clădit imaginea în jurul aurei de eroism pe care o are. Alegătorii și-au dorit un președinte erou și patriot care să facă tot ce îi stă în putință pentru ei și țara lor.

Noul președinte al Poloniei a înaintat în ierarhie pentru că a fost protejat de frații Kaczynski

Când a intrat în lumea politică, noul preşedinte al Poloniei Andrzej Duda era avocat. A absolvit în 2005 Universitatea Jagiellonen, în oraşul său natal Cracovia și și-a deschis o firmă. A urcat rapid pe culmile carierei și a devenit consilierul prezidențial al lui Lech Kaczynski. Noul președinte al Poloniei a avut o carieră politică abruptă, a trecut rapid de la un post la altul, fiind protejat de frații Kaczynski.

În 2010, după moartea preşedintelui  Lech Kaczynski, în accidentul aviatic de lângă Smolensk, ascensiunea lui Duda pe scena politică s-a oprit brusc. Andrzej Duda, care avea să devină noul preşedinte al Poloniei 5 ani mai târziu, s-a retras lângă Cracovia, după ce Bronislaw Komorowski a fost ales şef de stat. A rămas parlamentar și purtător de cuvânt  al partidului„Dreptate si Justitie" (PiS). La sfârşitul lui 2014, şeful PiS Jaroslaw Kaczynski, fratele geamăn al lui Lech a anunțat , în mod suprinzător, candidatura lui Duda la preşedinţie din partea partidului. Andrzej Duda a devenit noul preşedinte al Poloniei, iar Jaroslaw Kaczynski a decis să rămână în umbra noului președinte al Poloniei. Duda s-a prezentat ca "moştenitorul spiritual" al lui Lech Kaczynski.

Noul președinte al Poloniei a făcut promisiuni mari

PiS (partidul “Dreptate si Justitie" ) este cel mai puternic partid din opoziție, încă din anul 2007. A fost fondat de frații Kaczynski în 2001. PiS se vrea apărătorul Poloniei și al omului de rând. Noul președinte al Poloniei a declarat că nu poate împărți țara în bogați și săraci și a promis că va reindustraliza teritoriul polonez. Duda a spus că le va "reda oamenilor stima de sine şi încrederea în sine". Noul preşedinte al Poloniei a promis că va face o grădiniță gratuită pentru toți copiii și va elimina taxele pentru toate programele de televiziune și radio. A fost însă neutru în teme sensibile, precum drepturile la căsătorie a persoanelor de același sex, ceea ce a atras alegători aflați în zona de centru a preferințelor politice.

Noul președinte al Poloniei, european convins

Noul preşedinte al Poloniei se consideră european şi evită orice atac frontal la adresa Uniunii Europene (UE). Duda a declarat că se va ține de toate promisiunile făcute în campania electorală. Soția lui, Agata, căsătorită cu el de 20 de ani, a declarat că a Andrzej Duda este un om de încredere.  

Noul președinte al Poloniei are o fată în vârstă de 20 de ani și se mândrește cu arborele său genealogic. Bunicul lui este un fost cavalerist ce a luptat împotriva ruşilor în 1920 şi împotriva germanilor în 1939, conform ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net