N-au mai luat copilul de la grădiniţă din 2013

Ultima actualizare:

    Îşi face temele  conştiincios,  deşi nu are cine  să i le corecteze
Îşi face temele conştiincios, deşi nu are cine să i le corecteze

Acum exact trei ani, bunicul lui Xiao l-a dus la grădiniţă, a plătit pentru o lună în avans şi nu s-a întors niciodată să-l mai ia. Părinţii lui au divorţat, tatăl s-a recăsătorit, iarcopilul a rămas în grija bunicului.

Directorul grădiniţei particulare din Changchun este disperat. A trimis în repetate rânduri inspectorii de la Protecţia copilului la părinţi acasă, însă aceştia s-au întors cu coada între picioare. Şi asta pentru că părinţii lui Xiao Xia au divorţat când băiatul nu împlinise 6 ani şi l-au „pasat” bunicului din partea tatălui. Tatăl s-a recăsătorit şi s-a mutat din localitate, iar mama e de negăsit.

simeon stalpnicul png

Bunicul micuţului trăieşte într-o sărăcie lucie, dintr-o pensie mizeră şi nu îşi permite să îl crească. Legislaţia le interzice educatorilor să îl dea afară din grădiniţă pe Xiao. Aşa că i-au amenajat un dormitor în sala de joacă, o cameră de studii lângă bucătărie şi fac chetă din banii părinţilor pentru a-i asigura rechizitele.

simeon stalpnicul png

„Îmi place să studiez. Nici nu ştiu cum arată părinţii mei naturali şi nici nu vreau. Pe bunicul mi-l mai amintesc, dar el e prea sărac să mă ia acasă. Vreau să merg la şcoală, numai că nu are cine să mă înscrie”, a declarat micuţul, pentru The Sun.

Educatoarele l-au învăţat să scrie şi să calculeze, însă mai mult de atât nu îl pot ajuta. Xiao nu poate fi dat la şcoală decât pe semnătura unui tutore legal. Însă atât părinţii cât şi bunicul au fost decăzuţi din drepturi. Deşi are 9 ani, Xiao este oficial în grupa mare, la grădiniţă şi de aproape patru ani tot repetă... clasa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net