A murit după ce a doborât un terorist

Ultima actualizare:

    Poliţistul Umut Sakaroglu  a reuşit să împuşte un  atacator, dar a fost răpus  de cea de-a treia explozie
Poliţistul Umut Sakaroglu a reuşit să împuşte un atacator, dar a fost răpus de cea de-a treia explozie

Jale fără margini! Destine frânte şi visuri spulberate. Turcia îşi revine cu greu după atentatul de marţi seara (ora 21.50) de pe aeroportul Ataturk. Un angajat care trebuia să se însoare peste 10 zile, un tânăr care îşi aştepta mama pe aeroport şi un poliţist erou care visa să facă facultatea. Iată câteva poveşti sfârşite înainte de vreme.

43 de oameni au murit şi 238 au fost răniţi în iadul declanşat de trei terorişti la Istanbul, Turcia. Nimeni dintre cei aflaţi pe aeroport la ora 21.50 nu bănuia că îşi trăieşte ultimele clipe. Pentru poliţistul vamal Umut Sakaroglu era o zi obişnuită, urma să iasă din tură. A auzit exploziile de la nivelul inferior din zona Sosiri Internaţionale. La un moment dat, un terorist a urcat pe scări şi a început să tragă, el s-a strecurat în spatele lui şi l-a împuşcat în umăr. A vrut să îi pună cătuşele, dar atentatorul a declanşat bomba prinsă de corp. Explozia i-a răpus pe amândoi.

simeon stalpnicul png

Mahmoud Cizmecioglu şi soţia lui, Zeynep, de origine turcă, se pregăteau să plece în vacanţa mult visată. Goksel Kurnaz, de 38 de ani, a venit cu maşina personală şi cu soţia lui să îşi aştepte şeful, care venea din delegaţie. Profesorul de educaţie fizică Serkan Turk, de 24 de ani, îi promisese mamei lui că o aşteaptă la aeroport. Nu a mai apucat să o întâlnească, pentru că cea de-a doua explozie l-a sfâşiat. Angajatul aeroportului, Yusuf Heznedaroglu, se pregătea să intre în concediu. Peste 10 zile avea programată nunta. Angajata de pe aeroport Gulşen Bahadir a fost printre primele victime, fiind împuşcată la scurt timp după ce teroriştii au coborât din taxi.

Aceeaşi soartă tragică a avut-o şi taximetristul Mustafa Bayracli, de 51 de ani, căzut şi el sub ploaia de gloanţe lansate din AK-47. Tânărul Col Kontuar a murit chiar la locul de muncă, în spatele biroului de la check-in, fiind efectiv spulberat de suflul exploziei. Majoritatea victimelor erau de origine turcă, însă printre morţi se numără cinci saudiţi, doi irakieni, un uzbek, un iranian, un tunisian, un ucrainean, un iordanian şi un chinez.

simeon stalpnicul png

Atentatorii provin din Rusia, Uzbekistan şi Kîrgîzstan

Oficialii turci au declşarat joi că teroriştii care au deschis focul şi apoi s-au aruncat în aer pe aeroportul Ataturk sunt de origine rusă, kîrgîză şi uzbekă, informează Reuters. Cel puţin unul dintre ei are legături cu Statul Islamic. Cei trei au ajuns la aeroport cu un taximetru. Joi, poliţia turcă a reţinut 13 suspecţi care se ascundeau în Istanbul şi care aveau legătură cu atentatorii.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net