A murit cea mai bogată femeie din lume!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Moștenitoarea gigantului francez de cosmetice L’Oréal, Liliane Bettencourt, cea mai bogată femeie din lume, potrivit revistei americane Forbes, a murit în noaptea de miercuri spre joi, la vârsta de 94 de ani, a anunțat familia sa.

″Liliane Bettencourt a murit în această noapte în locuința ei. Ar fi împlinit 95 de ani la 21 octombrie. Mama a plecat în pace”, a scris fiica ei, Françoise Bettencourt Meyers, într-un comunicat, citat de Dailymail. Cu o avere estimată la aproape 40 de miliarde de dolari de revista americană Forbes în 2017, dna Bettencourt era cea mai bogată femeie din lume și ocupa locul 14 în topul celor mai bogați oameni din lume. Afectată de Alzheimer, plasată sub tutelă, ea s-a retras de pe scena publică din 2012, an în cursul căruia a părăsit consiliul de administrație al L’Oréal și orice rol de conducere în cadrul grupului. Într-un comunicat separat, CEO-ul L’Oreal, Jean-Paul Agon, și-a exprimat “imensa tristețe” după anunțarea morții dnei Bettencourt. 

Născută la 21 octombrie 1922 la Paris, Liliane a fost crescută în rigoare, printre dominicani. Mama sa, pianistă, a murit când ea avea cinci ani. Zece ani mai târziu și-a terminat primele stagii la L’Oréal. Dna Bettencourt se considera depozitară a activității tatălui său, Eugene Schueller, fondator al companiei.

În ultimii ani, numele său a fost asociat cu un foileton judiciar, în timpul căruia unii dintre apropiații săi care au profitat de starea de sănătate mintală precară și de averea miliardarei, au fost condamnați pentru ″abuz de încredere″⁣. Liliane Bettencourt fost implicată în Franța și într-un scandal de evaziune fiscală și de finanțare ilegală a campaniei electorale a fostului președinte Nicolas Sarkozy. 

image
image
image
image
image
image
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
flori jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net