Moşii nu mai au răbdare, au dat startul la mişcare

Ultima actualizare:

    Moşul a coborât în  acvariul din Tokyo  pentru a-i ferici pe  peştii care au fost  cuminţi în 2016
Moşul a coborât în acvariul din Tokyo pentru a-i ferici pe peştii care au fost cuminţi în 2016

Staţi aşa şi nu mânaţi, lângă Moşi v-alăturaţi şi-ncepeţi să colindaţi! Cam aşa ar suna îndemnul la mişcare promovat de peste 10.000 de oameni din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii. Şi când ştii că în seara de Crăciun ai de vizitat 1,6 miliarde de copii şi să intri în 5.556 case pe secundă, ai nevoie de antrenamente serioase.

Nu te poţi baza doar pe cei 9 reni (Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Cornet, Cupid, Donner, Blitzen şi Rudolph cel cu nasul roşu) atunci când ai trecut binişor peste vârsta de 2000 de ani. Trebuie să te menţii în formă şi să te poţi strecura lesne prin cele mai înguste hornuri şi să reuşeşti să atingi viteze record de 300.000 de kilometri pe secundă pentru ca nici un copil să nu rămână fără cadou. Şi cum Moşul este foarte atent atunci când vine vorba de sănătate, antrenamentele pentru seara de Crăciun au început deja. La Sunshine Aquarium, din Tokyo, Japonia, cei mai fericiţi au fost peştii exotici şi câteva pisici de mare. Moşul le-a curăţat geamurile, le-a adus de mâncare şi s-a jucat pe rând cu toate vietăţile care au fost cuminţi peste an.În Marea Britanie, zeci de ajutoare de Moş s-au strâns pe plaja din Cornwall şi au alergat pe plajă 5 kilometri apoi s-au dat cu plăcile în apele reci ca gheaţa. Reuniunea ajutoarelor de Moş a fost organizată de un club local de surf şi a avut ca scop strângerea de fonduri pentru Spitalul din Cornwall. În Polonia, la Poznan, 900 de Moşi energici au alergat la un semi-maraton pentru a strânge bănuţii necesari achiziţionării cadourilor a peste 3.000 de copii aflaţi la orfelinat. Nici Moşii Crăciun din Grecia nu au stat degeaba. Când vine vorba să îşi ajute aproapele, peste 700 de oameni s-au costumat şi au participat la o cursă caritabilă pentru copilaşii care visează ca Moşul să le aducă sănătate. În Nyiregyhaza, Ungaria, sute de motociclişti au renunţat la hainele de piele şi lanţurile groase pentru a se îmbrăca în Moşi Crăciun. Dar nu doar în Europa ajutoarele Moşului au început să lucreze. În Canada, SUA, Australia şi Noua Zeelandă spiritul sfintelor Sărbători a cuprins întreaga suflare. Însă efortul lor este nimic dacă îl comparăm cu cel depus de cei 3.000 de elfi care au lucrat opt ore pe zi tot anul pentru a confecţiona jucăriile şi pentru a le împacheta cu 2,5 de milioane de kilometri de hârtie, suficient cât să înconjori lumea de 60 de ori.Şi, în afară de asta, trebuie apreciat inclusiv efortul Moşului care a ţinut minte fiecare boacănă sau faptă bună a celor 1,6 miliarde de copii, împărţiţi pe două liste: băieţei şi fetiţe.

simeon stalpnicul png

Crăciunul în cifre

  • Moş Crăciun s-a născut în 280 î.H.
  • Trăieşte la Polul Nord de peste două milenii
  • Se deplasează cu viteza de 300.000 km/h
  • Într-o singură seară trece prin trei zone diferite de timp
  • Moşul a fost burlac până în 1949, când a apărut D-na Crăciun
  • 3.000 de elfi lucrează pentru el şi la sania lui fug 9 reni
  • Iniţial, Moşul trebuia să umple şosetele cu daruri, din secolul XIX pune cadourile sub brad
  • Magia Moşului nu mai funcţionează la copiii care trec de 13 ani, dar continuă să-i facă pe reni să zboare pe 24 decembrie.
image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net