Momentul dramatic în care românca rănită la Londra a fost recuperată din Tamisa. Cine a ajutat-o

Ultima actualizare:

    Andreea este de meserie arhitect
Andreea este de meserie arhitect

Miercuri, 22 martie, inima Londrei a fost zguduită de un atac terorist revendicat de ISIS. Cel puțin 40 de persoane au fost rănite și patru au murit. Doi români aflați în vacanță, Andreea și Andrei, iubiți aflați în pragul căsătoriei, se numără printre răniți.

Cei doi au planificat excursia în Londra drept un cadou pentru ziua lui de naștere și nicicând nu s-ar fi așteptat să ajungă într-un asemenea punct critic. Andrei a scăpat cu răni mai ușoare și a fost externat, dar iubita lui se află în stare gravă, după cum ambasadorul României în capitala Marii Britanii a declarat în seara atentatului. Ea a fost proiectată direct în râul Tamisa de mașina teroristului, care a intrat direct în pietonii care se plimbau pe Podul Westminster.

Momentul dramatic în care Andreea Cristea a ajuns în apa rece ca gheața a fost surprins de camerele video aeriene. Românca a fost salvată cu ajutorul unei firme care organizează plimbări pe râu. Angajații s-au mișcat rapid și au recuperat-o pe aceasta din apă. Paramedicii i-au oferit primul ajutor pe ponton, apoi au dus-o la spital, unde luptă pentru viața sa, notează Daily Mail.

"Alertat de oamenii de pe pod, căpitanul ambarcațiunii a reacționat rapid, a văzut-o, a oprit barca și a făcut în așa fel încât să oprească să fie dusă de curent. Echipele de salvare au venit în câteva minute și au preluat operațiunea", a declarat directorul firmei care organizează plimbări pe Tamisa.

Joi, 23 martie, Dan Mihalache, ambasadorul român, a revenit, la Antena 3, cu alte informații. Victimele se află alături de familiile lor și au făcut apel la discreție. "Trebuie să aşteptăm ca medicii să îşi facă datoria şi să sperăm că victima va ieşi din această stare critică în care se află”, a spus diplomatul.

A woman was either knocked, jumped or fell in the River Thames during Westminster attack https://t.co/juM4hQZo8K pic.twitter.com/rVYH39V5Ys— Daily Mail U.K. (@DailyMailUK) 22 martie 2017

A woman was either knocked, jumped or fell in the River Thames during Westminster attack https://t.co/juM4hQZo8K pic.twitter.com/rVYH39V5Ys

image
image
image
image
image
image
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net