«Mireasa nazistă», condamnată la închisoare pe viaţă

Ultima actualizare:

    Beate Zschaepe a fost condamnată la închisoare pe viaţă
Beate Zschaepe a fost condamnată la închisoare pe viaţă

Beate Zschaepe a fost numită “mireasa nazistă” de către mass-media germană și “copilul Hitler” de către demonstranții anti-rasism. Femeia care a şocat Germania la începutul anilor 2000 a fost condamnată la închisoare pe viaţă. Germanca făcea parte dintr-o celulă neonazistă teroristă şi ar fi ucis cel puţin zece oameni.

Beate Zschaepe (43 de ani) este singura supravieţuitoare a celulei neonaziste Rezistenţa naţional-socialistă (NSU), ai cărei membri au ucis de-a lungul a şapte ani opt turci sau persoane de origine turcă, un grec şi o poliţistă germană.

Germanca a negat că ar fi participat la aceste crime împreună cu camarazii săi şi a transmis, prin intermediul avocatului său, că se simte vinovată moral pentru că nu i-a oprit pe colegii săi de la comiterea acestor crime.Pedeapsa pronunţată împotriva sa este cea mai severă posibil conform legislaţiei germane. Mai mult, din cauza „gravităţii deosebite" a faptelor, timp de 15 ani ea nu va putea cere eliberarea condiţionată, scrie Digi24.

Ce pedepse au primit ceilalţi suspecţi

Un alt suspect, Ralf Wohlleben, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru că a pus la dispoziţie o armă folosită pentru comiterea crimelor. Un al treilea suspect, identificat ca Holger A, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru susţinerea unei organizaţii teroriste, iar un al patrulea, identificat ca Andre E - la doi ani şi jumătate pentru aceeaşi acuzaţie. În fine, al cincilea şi ultimul suspect, Carsten S, minor la producerea crimelor, a primit o pedeapsă de trei ani de detenţie într-un centru pentru tineret, după ce s-a stabilit că a încurajat şi a ajutat la comiterea faptelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net