Miracol! Trăieşte, deşi a fost decapitat

Ultima actualizare:

    Killian nu va rămâne nici măcar paralizat
Killian nu va rămâne nici măcar paralizat

Incredibil! Un băieţel de numai patru anişori a fost salvat de la o moarte sigură de o femeie. Micuţul Killian Gonzalez a suferit recent o “decapitare internă” în urma unui accident de circulaţie.

Craniul lui Killian, un copil din Boise, Idaho (SUA), s-a rupt pur şi simplu de coloana vertebrală în timpul unui accident îngrozitor. Medicii au spus că, în astfel de situaţii, nu există decât 1 la sută şanse de supravieţuire. Micuţul se afla împreună cu mama lui, Brandy Gonzalez (32 de ani), care a pierdut controlul maşinii pe o şosea umedă. Se întorceau din Nevada, unde îl dusese pe băieţel ca să-i serbeze ziua naştere, şi i-a prins furtuna pe drum. Automobilul a alunecat şi s-a izbit puternic de un SUV. În urma impactului, bietul Killian a suferit “decapitarea” internă. S-a mai ales şi cu o ruptură de splină, o mână fracturată şi mai multe coaste fisurate. 

Maşina a fost făcută praf
Maşina a fost făcută praf

Mama lui a fost de asemenea rănită grav. Din fericire, copilul a avut un înger păzitor. Leah Woodward, o femeie de 35 de ani, a oprit maşina în care se afla cu soţul său ca să dea o mână de ajutor. “Am auzit un copil ţipând şi m-am dus să văd ce pot face pentru el”, a povestit salvatoarea lui Killian.

Ea a ştiut să-i ţină capul într-o poziţie necesară pentru a-l menţine în viaţă, timp de 30 de minute, până la sosirea ambulanţei. O singură mişcare greşită, dacă ar fi făcut, măduva spinării se putea rupe şi victima nu mai avea nici o şansă. Medicii au intervenit apoi prompt şi spun că băiatul se va reface. Nu va rămâne nici măcar paralizat. Doctorii au folosit plăcuţe metalice şi grefe de os ca să reataşeze craniul la coloana vertebrală. 

“Killian a  şocat pe toată lumea. E foarte cuminte şi ascultător. Urmează toate indicaţiile medicilor, care i-au pus la gât un aparat special pentru ca să se refacă perfect legătura dintre craniu şi coloană”, a spus mama micuţului. 

Leah, femeia care l-a  salvat, împreună cu mama băiatului
Leah, femeia care l-a salvat, împreună cu mama băiatului

Click! spune

“Decapitarea internă” înseamnă ruperea craniului de coloana vertebrală. Capul mai este ţinut doar de muşchi, piele şi alte ţesuturi. De obicei, pacientul moare, fiindcă măduva spinării e secţionată. Dacă victima supravieţuieşte, în mod obişnuit paralizează din cauza vătămării nervilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net