Minunea de la bisericile din Porto Lagos de pe Lacul Vistonida din Grecia!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Metocul din Porto Lagos, de pe Lacul Vistonida, ce ţin de Mănăstirea Vatopedu de pe Muntele Athos este unul dintre cele mai vizitate așezăminte monahale din Grecia de Nord. Complexul monahal este construit pe două insule mici și deține două biserici.

Bisericile din Porto Lagos, de pe Lacul Vistonida, ce ţin de Mănăstirea Vatopedu de pe Muntele Athos se numără printre cele mai frumoase mănăstiri vizitate de turiștii care vin în Grecia. Complexul monahal este construit pe două insule mici ale lagunei. Prima Biserică are hramul Sf.Nicolae, iar cea de a doua este închinată Fecioarei Maria, ce adăposteşte o copie a Icoanei Făcătoare de minuni Pantanassa de la Mănăstirea Vatopedu de la Athos. Bisericile sunt legate prin poduri de lemn.

Capela dedicată Fecioarei Maria din Porto Lagos

simeon stalpnicul png

În anul 2005 aici a avut loc aici o minune, când un pelerin din Kavala a văzut pe pod o fetiţă pe nume Anastasia, care a fost îngropată în acea zi în Cipru, după ce a pierdut lupta cu cancerul. Pe fetiţa, în vârstă de 9 ani era ţinută de mână de o călugăriţă, care i-a spus martorului ocular că nu este fiica ei, dar au intrat amândouă în biserică. Tânărul le-a urmat, dar în biserică nu erau nici fetiţa şi nici călugăriţa. Mai târziu, bărbatul a fost extrem de emoţionat să constate că fetiţa pe care a văzut-o era Anastasia, care fusese înmormântată în acea dimineaţă, iar călugăriţa, era chiar… Maica Domnului. Despre viziunea tânărului au vuit, la acea vreme, toate ziarele din Grecia. La mănăstirea Vatopedu, Icoana Maicii Domnului Pantanassa este sărbătorită pe 15 Octombrie, în timp ce la metocul Sfântul Nicolae din Porto Lagos, prăznuirea ei se face pe 11 septembrie, iar în Rusia, icoana este sărbătorită la data de 18 August. Câteva icoane ale Maicii Domnului Pantanassa vindecătoare de cancer – copii după original, pot fi găsite spre închinare şi în România: la biserica Rusă din Bucureşti, la Sfânta Mănăstire Oaşa din judeţul Alba, dar şi la mănăstirea Şinca Nouă din Judeţul Braşov.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net