Miliarde de dolari au "dispărut" după prăbușirea bursei din New York. Ce spun analiștii

Ultima actualizare:

    Indicele Dow Jones a înregistrat cea mai mare scădere din ultimii ani Foto: Twitter
Indicele Dow Jones a înregistrat cea mai mare scădere din ultimii ani Foto: Twitter

Căderea bursei americane a atras și pierderi substanțiale pentru miliardarii lumii. Averile celor mai bogați oameni ai lumii au intrat la apă luni, 5 februarie. Pierderile cumulate au depășit suma de 100 miliarde de dolari.

Cei mai bogaţi 500 de oameni din lume au pierdut ieri 114 miliarde de dolari, în urma căderilor de pe Wall Street, după ce optimismul faţă de reducerea impozitelor, care a alimentat câştigurile din ianuarie, a dat naştere la îngrijorări legate de inflaţie. Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume, a fost afectat cel mai rău, contul său micșorându-se considerabil, cu aproximativ 5 miliarde de dolari. Principalii indici ai bursei de pe Wall Street, Dow Jones Industrial Average şi S&P 500 Index, au înregistrat în timpul şedinţei de tranzacţionare de luni cel mai semnificativ declin din 2011.Așadar, scăderea s-a propagat și în piețele din alte continente. Asia și Europa sunt afectate. 


    Warren Buffet a pierdut 5 miliarde de dolari Foto:Getty
Warren Buffet a pierdut 5 miliarde de dolari Foto:Getty

Cosmin Gheorghiu, consultant în investiții, a vorbit despre modificările care vor avea loc în economia românească. „Toate investițiile sunt globalizate. Cei care au acțiuni în SUA au și în Londra. De aceea și România va fi puternic afectată, însă nu cred că e o situație care trebuie să ne sperie. Nu trebuie să vindem în panică, trebuie să urmărim, pot apărea oportunități de cumpărare până la sfârșitul anului. Nu există un motiv fundamental ca piața să se facă praf și să fie o criza ca în 2007”, a subliniat Cosmin Gheorghiu.

El a adus asigurări și a menționat că nu există motive pentru ca bursa de la București să scadă mai mault decât cea de la New York. „Problema la București e lipsa lichidității, dacă un investitor cu portofoliu mare vrea să iasă azi va împinge prețurile în jos până găsește pe cineva să-i cumpere”, a conchis acesta, potrivit Digi24. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net