Mesajul secret transmis de Regina Elisabeta în discursul de Crăciun. Are legătură cu Brexit

Ultima actualizare:

    Regina Elisabeta a purtat o rochie de un albastru "european"foto: Getty
Regina Elisabeta a purtat o rochie de un albastru "european"foto: Getty

Fiecare detaliu din mesajul de Crăciun al Reginei Elisabeta a II-a e intens analizat, inclusiv felul în care e îmbrăcată şi ce decor apare în jurul ei, de la fotografii, la culoriile folosite. Dacă monarhul e neutru în discursul său pe teme politice şi sociale, experţii cred că ea poate oricând transmite un indiciu prin ce poartă sau ce alege să aibă lângă ea. Acum, după discursul din acest an, specialiştii sunt convinşi că Regina s-a folosit de una dintre broşele ei preferate să transmită un mesaj despre Brexit.

Pentru discursul înregistrat înaintea Crăciunului la Palatul Buckingham, Regina a purtat o rochie albastră şi o broşă cu safir şi diamante. Culoarea aleasă i-au făcut pe experţi să creadă că Elisabeta şi-a arătat în acest fel sprijinul pentru Uniunea Europeană. Broşa, un cadou pentru Regina Victoria de la Prinţul Albert, are o piatră albastră înconjurată de 12 diamante, o asemănare cu steagul UE, albastru, cu 12 stele.

Broşa Reginei seamănă cu steagul UE cu cele 12 stele
Broşa Reginei seamănă cu steagul UE cu cele 12 stele

Conform mirror.co.uk, profesorul James Anderson a declarat că "Regina are control deplin asupra discursului. În 1969, a decis să nu ţină unul. Aşa că fiecare detaliu trebuie tratata ca o alegere a ei, până la rochia albastră ca steagul UE şi broşa UE". Mai mult, Elisabeta a mai purtat această broşă la întâlniri din Parlamentul European. 

2019, un an dificil pentru monarhie

În discursul de Crăciun, Regina a menţionat că 2019 a fost un an "mai dificil", făcând referinţă probabil la scandalul de pedofilie în care este implicat Prinţul Andrew, dar şi rebeliunea lui Harry şi a lui Meghan Markle. Mai mult, Regatul Unit e divizat politic, alegerii de la început de decembrie şi Brexitul fiind subiecte controversate. "Paşi mici făcuţi cu credină şi speranţă pot permite depăşirea vechilor neînţelegeri şi disensiunilor profunde, pentru a aduce armonie şi înţelegere”, a spus Regina, vorbind probabil despre situaţia politică. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bere istock jpg
image
image
image
image
image
image
vilnius profimedia jpg
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net