Mesajul cutremurător al alpinistului român surprins de cutremurul din Nepal

Ultima actualizare:

    Alex Găvan a povestit clipele de teroare prin care a trecut după cutremur foto: Twitter
Alex Găvan a povestit clipele de teroare prin care a trecut după cutremur foto: Twitter

Cutremurul de 7,9 pe scara Richter, înregistrat sâmbătă dimineaţă în apropiere de Kathmandu, capitala Nepalului, a provocat o avalanşă uriaşă pe Muntele Everest, care a avariat tabăra de bază.

Alex Găvan este unul din alpiniştii români care a menţinut legătura cu cei de acasă, dar şi cu echipele de salvare, prin intermediul reţelelor de socializare. El s-a implicat şi în operaţiunile de salvare şi a făcut un apel, la adresa tuturor, printr-un mesaj trimis de pe telefonului lui mobil, prin satelit.

Cel mai recent mesaj de la Alex că răspuns la toate solicitările de declaraţii şi interviuri primite de la presă română şi străină sună aşa:“Există un timp pentru a acţiona şi un timp pentru a vorbi. De această dată suntem în prima situaţie. Orice declaraţie făcută în această situaţie nu poate nici să îi aducă înapoi pe cei care au murit şi nici să îi ajute pe toţi cei care sunt acum într-o situaţie de urgenţă. În acest moment, îngerii păzitori sunt elicopterele, care sunt aşteptate mâine la prima ora, dacă vremea permite, precum şi toţi cei care vor avea grijă de cei răniţi în această noapte. Orice alte cuvinte ar însemna pentru mine o lipsa de respect faţă de marea amărăciune şi marea durere pe care le trăiesc oamenii. Acesta este un timp al acţiunii”, a transmis alpinistul prin intermediul reţelelor de socializare. Dumică el a revenit cu un nou mesaj. El a anunţat pe Twitter că primii răniţi au fost preluaţi de elicoptere. "Toţi răniţii grav evacuaţi cu elicopterele. Îngrijindu-i pe cei care au nevoie. Vreau somn", a scris românul. 

Oficialii din Ministerul Turismului au estimat că cel puţin 1.000 de alpinişti, inclusiv circa 400 de străini, se aflau la tabăra de bază sau în zone mai înalte de pe munte în momentul cutremurului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net