Mesajele cutremurătoare ale copiilor arşi de vii în incendiul din mall-ul din Siberia

Ultima actualizare:

    Veronika Ponushkova este unul dintre copiii daţi dispăruţi
Veronika Ponushkova este unul dintre copiii daţi dispăruţi

„Spune-i mamei că am iubit-o” este ultimul mesaj trimis de un copil ars de viu, în incendiul izbucnit în mall-ul din Rusia, în care au murit 64 de persoane și alte zeci au dispărut.

Cel puţin 64 de persoane, dintre care 9 copii, au murit în urma unui incendiu izbucnit într-un centru comercial din oraşul Kemerovo, aflat în sud-vestul regiunii ruse Siberia, a anunţat luni Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, informează agenţia Tass. Alte zeci sunt date dispărute.

Focul a izbucnit la etajul al patrulea al clădirii Winter Cherry din oraşul Kemerovo, conform site-ului de ştiri rus Sputnik citat de BBC. Incendiul a început în partea clădirii care cuprinde şi un loc de joacă pentru copii şi un cinematograf. Mai mulți copii, prinși în giganticul incendiu, au trimis ultimele mesaje de diperare, către familiile lor.

 Tânăra Viktoria Pochankona, 12 ani, care se află printre cei dispăruți, a sunat-o pe mătușa ei, Evgenia, în timpul incendiului ș i-a spus : „Totul arde. Ușile sunt blocate. Nu pot să ies, nu pot respira.”. „Vika, scoate-ți hainele, acoperă-ți nasul”, este ceea ce Evgenia i-a spus nepoatei sale. Fetița a rugat-o pe mătușă să îi transmită mamei sale că a iubit-o mult, conform thesun.co.uk.

O altă fetiță în vârstă de 13 ani, Maria Moroz, a trimis un mesaj din cinema :  „Suntem în flăcări..”. Un băiețel în vârstă de 11 ani, Sergei Moskalenko, este în comă, după ce a sărit de la o fereastră. S-a confirmat faptul că părinții lui Sergei au murit în incendiu.

Printre cei dipăruți se află și 8 fete din aceeași clasă, cu vârsta cuprinsă între 11 și 12 ani.

Martorii spun că alarmele de incendiu nu au putut fi acţionate, deoarece oamenii au intrat în panică. Pompierii au reuşit să salveze 20 de oameni şi să evacueze alte 100 de persoane. Autorităţile au demarat o anchetă în urma incidentului.

 În timp ce salvatorii continuă operaţiunile de căutare la mall-ul din oraşul Kemerovo, mulţi încă încercă să-şi găsească rudele, printre acestea mulţi copii care se aflau în cinematograful mall-ului sau în zona de joacă când incendiul a început. Cel puţin 16 persoane sunt încă date dispărute, iar şansele de a găsi pe cineva viu sunt foarte mici, dar vânătoarea după dispăruți continuă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net