Declarații terifiante după cutremurul din Italia: ''N-ai cum să-ți ștergi memoria''

Ultima actualizare:

Seismul cu magnitudinea de 6.2 grade, produs miercuri dimineață (24 august), în localitatea italiană Amatrice, a lăsat în urmă, până la această oră, 368 de răniți, 150 de dispăruți și 120 de persoane decedate.

Cutremurul din Italia a produs panică și teroare în rândul localniclor și a lăsat un adevărat dezastru în urmă. Potrivit presei din Italia, 120 de persoane au murit și sute de oameni sunt prinși sub dărâmături. Până în acest moment, 9 români sunt dați dispăruți, iar un altul a murit. Deși orașul Amatrice a fost ras de pe hartă, seismul a fost resimțit și celelalte orașe apropiate.

Un român aflat în orașul Todi, din Italia, la 40 de kilometri distanță de Amatrice, a povestit prin ce momente cumplite a trecut în noaptea de marți spre miercuri, în timpul cutremurului devastator ce a lovit centrul Italiei.

Sergiu Balaban Duck, originar din Petrila, județul Hunedoara, dar stabilit în Italia, la Todi, a mărturisit cu groază prin ce haos a trecut, deși era la 40 de kilometri distanță de epicentrul cutremurului de 6,2 grade pe scara Richter.

„Ştiam că se întâmplă ceva. Am deschis ochii şi timp de multe de secunde n-am ştiut cum să reacţionez. Era 3:40. Diana era şi ea lângă mine, amândoi tremuram de frică dar n-am scos un cuvânt. O experienţă care lasă semne. Oricine a trăit aşa ceva ştie că-i imposibil să-ţi ştergi memoria. Suntem în Massa Martana, un orăşel micuţ de lângă Terni. 40 de km sunt de aici până la Rieti, acolo unde s-a înregistrat epicentrul seismului de 6.2. Cel mai puternic şi cel mai lung. Peste 20 de secunde a durat zgâlţâiala, suficient ca să ţi se imprime şi mai adânc în memorie.

Îmi imaginam deja lume care fuge disperată pe străzi, îmi imaginam străzile acoperite de măruntaiele caselor dărmâte. Mă imaginam strivit de tavan, strigând disperat după ajutor. Maşini care merg cu viteză, fără să aibă vreo destinaţie şi fără să mai respecte limitele şi standardele impuse. Îţi imaginezi multe în 20 de secunde, mai ales sub efectul adrenalinei, care-ţi ajunge lejer până în vârful degetelor de la picioare. Dar aici n-a fost aşa. Deşi Institutul Italian de Geofizică şi Vulcanologie a confirmat 18 seisme, cu rapoarte cuprinse între 3 şi 6.2 grade, dezastrul a ocolit, de data asta, orăşelul nostru. Nu s-a întâmplat la fel şi în alte părţi. Sunt cel puţin 12 morţi până acum, la doar câteva ore. L-am văzut, în direct, pe primarul localităţii Amatrice, de lângă Rieti. Plângea. E dramatic ce s-a întâmplat acolo'', a declarat Sergiu Balaban, editor-șef la Vocea Străzii, într-un interviu acordat pentru Vocea Transilvaniei.

Acesta a mai spus că localitatea a fost distrusă în totalitate: ''Nu mai există ! Apoi am văzut primele imagini, imediat după răsărit. Case întregi care sunt acum doar nişte adunături de pietre, lemn şi cărămizi. Maşini strivite, ambulanţe care încearcă să pătrundă pe străduţele înguste şi impracticabile, pompieri, bătrâni ai căror priviri îţi perforează inima. Cam aşa”, a mai povestit bărbatul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net