Mărturii după masacrul din Turcia: "Un tunet şi a plouat cu sânge!"

Ultima actualizare:

    Ziaristul Faruk Bildirici povesteşte coşmarul din capitala turcă în care au murit 130 de oameni şi 250 au fost mutilaţiFoto: AP
Ziaristul Faruk Bildirici povesteşte coşmarul din capitala turcă în care au murit 130 de oameni şi 250 au fost mutilaţiFoto: AP

Sâmbătă, 10 octmbrie. Cea mai neagră zi din istoria de 92 de ani a republicii turce. Un protest de pace din Ankara se transformă în baie de sânge, după ce au fost detonate două dispozitive artizanale. Bilanţul: 130 de morţi şi 250 de oameni mutilaţi.

Zeci de mii de oameni au venit din toată Turcia pentru a protesta paşnic în Ankara pentru pace în zona kurdă. Cu puţin timp înainte de orele prânzului, două bombe explodează în faţa gării din localitate. Imagini de groază şochează o lume întreagă.

Jurnalistul Faruk Bildirici, de la “Hurriyet”, povesteşte scena apocaliptică. „Stăteam de vorbă cu nişte colegi din presă în faţa gării. Un tunet năpraznic şi ne-am aruncat la pământ. Când ne-am ridicat în picioare peste noi cădea o ploaie de sânge şi bucăţi de corp omenesc. Mâini sfârtecate, picioare despicate în mai multe bucăţi şi jumătăţi de oameni târându-se în propria baltă de sânge... Era îngrozitor. Un bărbat plângea în timp ce ducea pe braţe o fetiţă care nu mai avea mâini şi un picior”, a povestit şocat jurnalistul pe pagina lui de Twitter.

Atentatul nu a fost revendicat, dar duminică autorităţile au anunţat că au arestat 14 suspecţi membri ai Statului Islamic. Alte voci susţin că în spatele atentatului ar fi fost Partidul Muncitorilor din Kurdistan, dar reprezentanţi ai acestuia au dezminţit informaţia, având în vedere că la protest cei mai mulţi participanţi era de origine kurdă. Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a condamnat atentatul şi a decretat trei zile de doliu naţional. Potrivit martorilor oculari, exploziile au pulverizat într-o fracţiune de secundă 60 de trupuri şi au pârjolit totul în jur.


    Fotografii: AP
Fotografii: AP
image
image
image
image
image
image
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net