Mami, uite acum am şi eu mâini! Transplant în premieră pentru cel mai tânăr pacient

Ultima actualizare:

    Mama sa, Pattie Ray, i-a fost un sprijin adevărat  micuţului, care a primit de la ea  şi un rinichiFotografii: AP
Mama sa, Pattie Ray, i-a fost un sprijin adevărat micuţului, care a primit de la ea şi un rinichiFotografii: AP

Premieră mondială! Un băieţel de 8 ani din Baltimore, Statele Unite, îşi poate strânge la piept jucăriile primite în dar de la părinţi, după ce medicii au reuşit să-i transplanteze cu succes ambele mâini.

Micuţul Zion Harvey este cel mai tânăr pacient din lume care a suferit un dublu transplant de mâini, la începutul acestei luni.

Băieţelul a învăţat să se joace fără mâini
Băieţelul a învăţat să se joace fără mâini

Băieţelul trăia într-o mare suferinţă încă de la vârsta de 2 anişori, când o infecţie cumplită i-a distrus mânuţele şi picioarele. Zion a fost pus la mare încercare, după ce a suferit şi un transplant de rinichi, organ primit de la mama sa. Copilul de 8 ani nu s-a dat bătut şi a învăţat să mănânce, să scrie şi chiar să se joace fără mâini.

S-a obişnuit repede cu noile membre
S-a obişnuit repede cu noile membre

Acum, el aşteaptă cu nerăbdare să poată arunca o minge şi să-şi îmbrăţişeze părinţii cu noile sale mâini. Micul pacient le este recunoscător medicilor de la Spitalul de Pediatrie din Philadelphia care au reuşit să-i grefeze ambele mâini şi antebraţul, intervenţia de 11 ore fiind o premieră mondială pentru un copil. Echipa de 40 de specialişti i-a grefat organele care provin de la un donator anonim de aceeaşi vârstă.

Aceştia au utilizat mai întâi plăcuţe şi şuruburi pentru a fixa oasele lui Zion de cele ale mâinilor donate, apoi au reconectat arterele şi venele. Odată circulaţia sanguină restabilită, chirurgii au conectat tendoanele, muşchii şi nervii. Problemele lui Zion nu se sfârşesc aici! Micul pacient merge cu ajutorul protezelor şi ia medicamente ca să nu respingă rinichiul primit de la mama sa, în urmă cu un an. În ciuda problemelor de sănătate, băieţelul e un campion în ochii celei care i-a dat viaţă, Pattie Ray, şi-l ajută să-şi îndeplinească visul. Acela de a deveni un fotbalist celebru. 

Un german, primul pacient cu dublu transplant de braţe

În anul 2008, o echipă de 40 de medici din München, Germania, a realizat în premieră un dublu transplant de braţe. Pacientul, un fermier în vârstă de 54 de ani, le pierduse pe ale sale într-un accident de muncă, în urmă cu şase ani. Bărbatul, care nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea, a fost supus unei intervenţii inedite care a durat 15 ore. Înainte de operaţie, neamţul a încercat fără succes de două ori să folosească proteze.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
cartierul justitiei jpg
raisi elicopter prabusit jpg
tuneluri autostrada jpg
doctorul mircea beuran jpeg
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net