Lufthansa le oferă compensaţii familiilor victimelor tragediei Germanwings. Câţi bani primesc rudele îndurerate

Ultima actualizare:

    Copilotul Andreas Lubitz a prăbuşit avionul cu 150 de oameni la bord în Alpii Francezi
Copilotul Andreas Lubitz a prăbuşit avionul cu 150 de oameni la bord în Alpii Francezi

25.000 de euro, doar atât costă o viaţă de om pentru oficialii de la compania aeriană germană Lufthansa. Reprezentanţii s-au oferit să plătească compensații pentru fiecare dintre victimele tragediei din 24 martie, când un avion Germanwings s-a prăbuşit în Alpii Francezi potrivit ziarului german Bild.

Oferta companiei aeriene, care deţine compania low-cost Germanwings, se adaugă asistenţei de urgenţă de 50.000 de euro pentru fiecare victimă pe care Lufthansa a plătit-o familiilor, adică un total de 7,5 milioane de euro.

Avocatul Christof Wellens, care reprezintă 15 familii cu peste 60 de rude în total, a spus că suma nu este suficientă. "Îmi pare greu de crezut că vreuna dintre familii va accepta acest lucru", a declarat el pentru DPA.

În martie, un purtător de cuvânt al Lufthansa a spus că un consorțiu de servicii de asigurare a pus deoparte suma de 300 de milioane de dolari pentru a acoperi solicitările legate de prăbușirea aeronavei Germanwings.

Suma ar urma să acopere daunele solicitate de familiile celor 150 de morți, pierderea avionului Airbus A320 și alte costuri legate de personalul auxiliar, a precizat purtătorul de cuvânt.

Cu toate acestea, jurnaliştii germani de la cotidianul Bild au aflat că rudele celor 149 de victime ale accidentului aviatic produs în luna martie din vina copilotului Andreas Lubitz, susţin că oferta companiei de zbor Lufthansa este o „glumă”.

Avionul a fost prăbuşit intenţionat

Copilotul Andreas Lubitz ar fi prăbuşit intenţionat avionul Airbus A320, care se deplasa de la Barcelona la Düsseldorf, în Alpii Francezi în martie, provocând moartea a 150 de persoane. Şaisprezece dintre victime erau de la şcoala gimnazială Joseph-Koenig din Haltern şi se întorceau dintr-un schimb de experienţă la Barcelona. Pasagerii proveneau din 18 ţări, inclusiv Australia, Argentina şi Japonia, dar majoritatea erau din Spania sau Germania.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
raisi elicopter prabusit jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net