Luare de ostatici la o biserică din Filipine! Președintele a decretat legea marțială

Ultima actualizare:

    Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a decretat legea marțială în sudul țăriifoto: Getty
Președintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a decretat legea marțială în sudul țăriifoto: Getty

Mai multe persoane au fost luate ostatice de islamiști radicalizați într-o biserică catolică din Filipine, marți (22 mai). Militanți ai Statului Islamic înarmați au luat cu asediu lăcașul de cult, la numai câteva ore după ce președintele Rodrigo Duterte a decretat legea marțială în sudul țării, pentru a combate extremismul.

Atacatorii au intrat cu forța în Cathedral of Our Lady Help of Christians din Marawi, unde au răpit mai mulți credincioși, angajați ai bisericii dar și pe părintele Chito Suganob, scrie dailymail.co.uk. În plus, aceștia au incendiat lăcașul de cult.

„Au amenințat că îi vor omorî pe ostatici dacă nu vor fi chemate forțele guvernului care s-au dezlănțuit împotriva lor”, a declarat arhiepiscopul Socrates Villegas.

Incidentul s-a petrecut la scurt timp după ce președintele Rodrigo Duterte a decretat legea marțială în regiunea sudică a țării. Aceasta îi permite șefului statului să ordone forțelor armate să facă arestări, percheziționări și rețineri mult mai rapid.

Ulterior, sute de islamiști radicalizați înarmați au ocupat primăria, un spital și o închisoare, și au dat foc unei biserici și mai multor case. Până la momentul redactării acestei știri, au fost înregistrate două persoane decedate și alte 12 rănite, potrivit abcnews.go.com.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net