Cine sunt teroriştii care au luat ostatic un procuror în Turcia

Ultima actualizare:

    Procurorul Mehmet Selim Kiraz a fost ameninţat cu moartea de mai mulți oameni înarmațifoto: Twitter
Procurorul Mehmet Selim Kiraz a fost ameninţat cu moartea de mai mulți oameni înarmațifoto: Twitter

Alertă în Turcia, după ce un grup de terorişti a luat ostatic un procuror, marţi după-amiază. Potrivit ziarelor locale, procurorul Mehmet Selim Kiraz a fost luat ostatic de oameni înarmaţi. Acesta ancheta moartea unui tânăr cauzată de o grenadă a forţelor de ordine.

Procurorul Kiraz a fost însărcinat să ancheteze circumstanţele moţii lui Berkin Elvan, simbolul represiunii poliţieneşti în Turcia. Acesta a murit la 11 martie 2014 după 269 de zile de comă provocată de o grenadă lacrimogenă a poliţiei din Istanbul în timpul unei manifestaţii din iunie 2013. Anunţul decesului acestui adolescent de 15 ani a făcut ca spontan să coboare în stradă miii de oameni din marile oraşe ale Turciei. Cazul lui Berkin Elvan a devenit un simbol al represiunii violente exercitate de putere în 2013 şi al derivei autoritare care i-o reproşează detractorii săi. Preşedintele Recep Tayyip Erdogan l-a calificat în mod public drept “terorist”.

Membri unui grup marxist clandestin?

Presa turcă a atribuit luarea de ostatici grupului marxist clandestin Partidul / Frontul revoluţionar de eliberare a poporului (DHKP-C), cunoscut pentru că a făcut numeroase atentate în Turcia după anii 1990.

Potrivit mass-media din Turcia, care citează o declaraţie publicată pe un site Internet apropiat de DHKP-C, comandoul a ameninţat că va ucide ostaticul dacă poliţiştii responsabili de moartea tânărului nu vor face „mărturisiri publice”, recunoscând că l-au ucis pe adolescent.

Potrivit cotidianului “Hurriyet” sunt în curs negocieri prin intermediul mediatorilor. O fotografie de origine necunoscută a fost publicată pe reţeaua Twitter care îl arată pe procurorul Mehmet Selim Kiraz aşezat pe un fotoliu şi un individ care îi pune pistolul la tâmplă, iar un altul ţine cartea de identitate a magistratului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net