La 7 ani, fumează 16 ţigări pe zi. Povestea incredibilă a băieţelului care e fumător înrăit de la 3 ani

Ultima actualizare:

    Dihan fumează pe ascuns, în ciuda încercărilor părinţilor de a-l face să renunţeFoto: mirror.co.uk
Dihan fumează pe ascuns, în ciuda încercărilor părinţilor de a-l face să renunţeFoto: mirror.co.uk

Un băieţel de 7 ani e dependent de ţigări de la vârsta de 3 ani. El fumează acum 16 ţigări pe zi, după ce a redus numărul de la trei pachete zilnic.

Dihan Awalidan, care locuişte în Java de Vest, Indonezia, e doar unul dintre copiii din satul său care preferă să stea să fumeze decât să se joace. Alături de cei trei prieteni, Nawan (11 ani), Jujun (7 ani) şi Dede (8 ani), Dihan fumează în jur de 16 ţigări pe zi, iar părinţii spun că nu au cum să îl oprească. 

El îşi cumpără ţigări cu banii de buzunar sau cu cei furaţi din geanta mamei. Ambii părinţi sunt fumători şi Dihan e contant bombardat cu reclame ale companiilor de tabac din regiune, potrivit mirror.co.uk. 

Deşi părinţii şi profesorii s-au rugat de el să renunţe la acest obicei, Dihan fuge de acasă şi fumează pe ascuns. 

"Fumează de la trei ani. Atunci fuma şi trei pachete pe zi. Dacă nu i se dau bani, fură ţigări", a spus tatăl băiatului, Iyan, în vârstă de 36 de ani. 

Deşi Dihan a redus numărul ţigărilor, refuză să renunţe. În ciuda avertismentelor de pe pachetele de ţigări, copiii cred că imaginile sunt false. Totuşi, buzele lui Dihan sunt deja negre de la ţigările pe care le fumează. 

Mama băiatului, Tati, în vârstă de 32 de ani, e disperată din cauza viciului micuţului: "Dacă nu fumează, plânge. Acum fumează pe ascuns, se duce pe câmpurile din preajma casei".

Ceea ce e cu adevărat şocant e că obiceiul lui Dihan e din ce în ce mai răspândit în Indonezia. Ţara este a cincea pieţă de tabac din lume şi o treime dintre locuitori au fumat înainte de vârsta de 10 ani. Peste 61 de milioane de indonezieni fumează şi două treimi din bărbaţi sunt dependenţi de acest viciu. 

Indonezia are mai mulţi copii care fumează decât orice altă ţară. Oriunde mergi în ţară, vezi peste tot reclame la tabac şi fumatul e o normă culturală chiar, mai punctează mirror.co.uk.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
shutterstock 1805379256 jpg
image png
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net