La 10 ani, ucid prizonieri în vacanţa de vară

Ultima actualizare:

    Teroriştii din Statul Islamic îi învaţă pe copii să împuşte oameni în ceafă de la mică distanţă
Teroriştii din Statul Islamic îi învaţă pe copii să împuşte oameni în ceafă de la mică distanţă

“Tu ce vrei să te faci când o să fii mare?”, e o întrebare nevinovată pusă unui copil. Însă ce te faci ca părinte când micuţul spune: “călău”? Astfel de scene şocante au loc zilnic în Siria, în teritoriile ocupate de teroriştii din Daesh (Statul Islamic).

“Este fiul meu, ultimul băiat din stânga este JoJo. Nu l-am mai văzut de trei ani de când mama lui Sally Jones l-a luat cu ea pe frontul din Siria pentru a lupta alături de terorişti”, a declarat pentru Daily Mail tatăl tânărului călău. O ultimă filmare postată de Statul Islamic cu o execuţie în masă a şocat Marea Britanie. Şi asta pentru că unul dintre cei cinci călăi este britanic, fiul fundamentalistei Sally Jones (47 de ani), care a plecat pe front în 2013 pentru a lupta alături de terorişti împreună cu cei doi copii ai ei.

Îl chema Jojo  şi e britanic
Îl chema Jojo şi e britanic

Numele lui JoJo, născut în Kent, Marea Britanie, a fost schimbat în Hamza şi copilul a fost înrolat în plutonul de execuţie al SI. Cât e ziua de lungă se antrenează alături de trupele speciale ale teroriştilor, ucide prizonieri şi luptă cot la cot cu adulţii în schimburile de focuri de la sol. În filmare, copilul e numit Abu Abdullah al-Britani. Ceilalţi călăi sunt din Egipt, Tunisia, Kurdistan şi Uzbekistan. Conform jurnaliştilor britanici, după încheierea conflictului din Siria, aceşti copii se vor întoarce în ţările de origine unde vor fi trimişi la şcoală. Cum ar arăta o compunere despre vacanţă scrisă de un astfel de copil-călău? Nici cea mai îndrăzneaţă minte nu şi-ar putea imagina. În intervalul 2011-2014, peste 10.000 de luptători SI au plecat din Europa în Siria, unii dintre ei şi-au luat cu ei şi copiii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net