Jurnalist, agresat în timpul unei emisiuni tv pentru că a lăudat România

Ultima actualizare:

    Jurnalistul polonez a fost îmbrâncit în platoul emisiunii foto: captură video
Jurnalistul polonez a fost îmbrâncit în platoul emisiunii foto: captură video

Dispută în platoul unui talk-show din Rusia. Diferenţa salariului mediu din această ţară şi România a creat motiv de ceartă între mai mulţi invitaţi, unul dintre jurnalişti fiind agresat în timpul emisiunii Votul corect”, difuzată de postul de televiziune moscovită TV Ţentr.

Discuţiile s-au încins când a venit vorba despre salariile mici din Rusia, iar jurnalistul polonez Tomasz Maciejzuk a afirmat că, la acest capitol, ţările est-europene stau mult mai bine decât Rusia, dând exemplul României, scrie „The Moskow Times“, citat de www.adevarul.ro.  "Dacă vorbim despre bani, aş vrea să felicit România pentru victoria sa. Şi ştiţi de ce? Pentru că, la ora actuală, salariul mediu în România e mai mare decât în Rusia. Şi e mai mare şi în Letonia”, a afirmat jurnalistul polonez. Un alt invitat din platou, fostul parlamentar ucrainean prorus Ihor Markov, l-a întrebat despre situaţia din Ucraina, iar Maciejczuk i-a replicat că „ucrainenii vor să ducă o viaţă normală, nu să traiască în rahat, ca ruşii”.  

În acel moment, moderatorul emisiunii, Roman Babaian, l-a lovit peste faţă cu hârtiile pe care le avea în mână. „Voi sunteţi cei care trăiţi în rahat”, i-a strigat el lui Maciejczuk. Au urmat apoi scene haotice, Babaian şi ceilalţi invitaţi încercând să-l scoată din platou pe polonez. Acesta s-a opus, susţinând că afirmaţiile sale nu sunt mai scandaloase decât cele pe care ruşii le fac despre polonezi sau locuitorii ţărilor baltice.  Din cauza acestui incident, emisiunea nu a mai fost difuzată, dar postul TV a publicat-o pe canalul său de YouTube. Presa obedientă Kremlinului îl acuză pe Maciejczuk că este rusofob şi că a provocat intenţionat scandalul.

image
image
image
image
image
image
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net