Italienii îşi îngroapă morţii răpuşi de cutremur

Ultima actualizare:

    Foto: AFP
Foto: AFP

Jalea şi disperarea a cuprins întreaga Italie! Lacrimile devin ciment pe obrazul rudelor îndoliate, din cauza molozului care pluteşte în aer. 35 de coşciuge, dintre care două foarte mici, de bebeluşi, erau ieri aliniate doar în catedrala din Ascoli Piceno. În acelaşi timp, în alte localităţi din apropierea orăşelelor lovite de seismul de 6.2, de miercuri dimineaţa, clopotele îi conduceau pe ultimul drum pe ceilalţi dispăruţi.

 Sunt 290 de morţi şi peste 380 de răniţi. Bilanţul românilor care şi-au pierdut viaţa a ajuns la 10, iar alţi 19 conaţionali sunt daţi dispăruţi. De miercuri şi până ieri au avut loc peste 1.332 de replici de peste 4.2. Pământul nu se linişteşte! Prefectura din Rieti a anunţat că 230 de oameni au piert la Amatrice, 11 la Accumoli şi 49 la Arquato. Şansele de a mai găsi supravieţuitori au scăzut sub 95%, dar rudele încă speră într-un miracol. 


    Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

În timp ce clopotele îi jeleau pe cei duşi, salvatorii scoteau sâmbătă alte nouă cadavre: şase de sub ruinele hotelului Roma din Amatrice şi trei din Accumoli. Localnicii dorm de patru nopţi în corturi şi tresar la fiecare mişcare a pământului, care la Accumoli a scăzut cu 20 cm. Parcurile sunt pline de saci cu cadavre ce aşteaptă să fie transportate cu elicopterul în Lazio sau Roma. În cazul românilor care au pierit în dezastru, MAE a dat asigurări că se va ocupa de transportarea trupurilor neînsufleţile în ţară şi la soluţionarea problemelor birocratice.

Dezastrul în cifre!

  • 1.332 replici ale seismului de peste 4.2
  • 5.000 de salvatori s-au mobilizat în zonă
  • Pagubele sunt estimate la peste 50 de milioane de euro
  • Peste 390 de persoane au fost rănite
  • 1.800 de persoane, sinistrate.
image
image
image
image
image
image
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net