ISIS a revendicat atentatul de la Nisa!

Ultima actualizare:

    84 de oameni au fost uciși în urma atentatului de la NisaFoto AP
84 de oameni au fost uciși în urma atentatului de la NisaFoto AP

Statul Islamic a revendicat atentatul de la Nisa, prin agenția sa de propagandă. 84 de oameni au murit și peste 200 au fost răniți după ce un camion a intrat în plin în mulțimea care sărbătorea Ziua Națională a Franței. Șoferul a fost lichidat de către autorități, după ce a parcus mai bine de doi kilometri pe faleza de la Promenade des Anglais.

UPDATE: Cinci suspecți au fost arestați sâmbătă (16 iulie). 

Persoana care a efectuat operațiunea din Nisa, Franța, de a doborâ și ucide persoane, a fost unul dintre soldații Statului Islamic, susține agenția de propagandă a grupării teroriste, deși serviciile de informații franceze susțineau că bărbatul nu se afla în atenția lor și că nu avea legături cu nicio grupare teroristă.

„El a îndeplinit această operațiune ca un răspuns la apeluriile (grupării terproste n.r.) pentru a viza cetățenii statelor care fac parte din coaliția de luptă Statul Islamic”, se arată în declarație, potrivit digi24.

Atacatorul de la Nisa, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, era un cetățean francez de origine tunisiană, în vârstă de 31 de ani. Bărbatul avea trei copii și era însurat.

Martorii oculari au declarat că șoferul a intrat în mulțime ca prin brânză și conducea mașina în zig-zag cu o viteză de 50 de kilometri la oră. Mohamed Lahouaiej Bouhlel i-ar fi mințit pe polițiști că livrează înghețată, fapt pentru care a reușit să forțeze gardul de securitate de pe faleză de la Promenade des Anglais, acolo unde mulțimea urmărea un foc de artificii. Greșelile forțelor de ordine au fost principalul motiv pentru care un astfel de atentat a fost posibil. Se pare că șoferul ar fi modificat parbrizul camionului frigorific, făcându-l rezistent la gloanțe. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
Taylor Swift Foto Shutterstock
castel franta primar jpg
izvorul tamaduirii istoric jpeg
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net