ISIS a revendicat atacul cu topor din Germania

Ultima actualizare:

    Pasagerii unui tren din Germania au fost atacați cu un topor și un cuțitFoto: Getty
Pasagerii unui tren din Germania au fost atacați cu un topor și un cuțitFoto: Getty

Luni seara, 18 iulie, Germania a fost cutremurată de un atac straniu și sângeros. Un tânăr afgan de 17 ani, refugiat, înarmat cu un topor și un cuțit, a rănit patru persoane care călătoreau cu un trec care circula în Wurzburg. Alți 14 oameni au fost în stare de șoc și au avut nevoie de consiliere psihologică.

Autoritățile bavareze au crezut de la început că adolescentul a fost pionul unui act islamist. Nu mult au trecut și au primit și confirmarea. Afganul a și fost auzit de martori strigând Allahu Akbar (Allah e mare n.r), iar în camera lui s-a găsit un steag islamist desenat de mână. Amaq, agenția de știri a Statului Islamic, a revendicat atentatul și a anunțat că luptătorul lor și-a îndeplinit misiunea de a targeta statele duțmane ISIS, anunță Sunday Times.

Trei dintre victime sunt rănite grav, în timp ce a patra are răni minore. 14 persoane sunt în stare de șoc. Printre victime se află și patru membri ai unei familii din Hong Kong. Un purtător de cuvânt al Polției din Wurzburg a declarat: "Suspectul a reușit să părăsească trenul, polițiștii au plecat în urmărirea lui, iar ca urmare al acestui lucru, atacatorul a fost împușcat și ucis".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
castel franta primar jpg
izvorul tamaduirii istoric jpeg
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net