ISIS cere 200 de milioane pentru doi ostatici japonezi

Ultima actualizare:

    Militantul ISIS se adresează direct prim-ministrului japonez captură video
Militantul ISIS se adresează direct prim-ministrului japonez captură video

Gruparea Stat Islamic a publicat marţi, 20 ianuarie, un clip în care un militant ameninţă că va ucide doi ostatici japonezi dacă nu primesc 200 de milioane de dolari recompensă, în 72 de ore.

Un bărbat îmbrăcat în negru din cap în picioare stă cu un cuţit în mână între doi bărbaţi japonezi, conform time.com. El se adresează direct prim-ministrului japonez Shinzo Abe, care se află într-o vizită de şase zile în Orientul Mijlociu, alături de alţi 100 de oficiali niponi. 

"Către prim-ministrul Japoniei: Deşi eşti la peste 8.500 de km depărare de Statul Islamic, te-ai oferit să iei parte în această cruciadă. Ai donat de bună voie 100 de milioane de dolari pentru a ne ucide femeile şi copii, pentru a distruge casele musulmanilor", spune militantul, care pare a fi un britanic implicat în alte execuţii filmate.

Ostaticii, care stau în genunchi şi poartă uniforme portocalii, sunt, conform grupării Kenji Goto Jogo şi Haruna Yukawa. Filmarea se află în posesia departamentului anti-terorism al Ministerului de Externe din Japonia. Şeful cabinetului nipon, Yoshihide Suga, nu a vrut să spună dacă Japonia va plăti recompensa: "Dacă e adevărat, un act de ameninţare în schimbul vieţii unor oameni e de neiertat. Trebuie să facem tot posibilul petnru a-i recupera". 

În august, un bărbat identificat drept Yukawa, angajatul unei companii militare private, a fost răpit în Siria. Goto e un jurnalist respectat în Japonia care a plecat să scrie despre Siria şi care era prieten cu Yukawa. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net