Irlanda, lovită de cel mai puternic uragan din ultimii 30 de ani

Ultima actualizare:

    Irlanda, lovită de Uraganul Ophelia, cea mai puternică furtună din ultimii 30 de aniFoto: Twitter
Irlanda, lovită de Uraganul Ophelia, cea mai puternică furtună din ultimii 30 de aniFoto: Twitter

Irlanda se confruntă cu un fenomen meteo extrem care ar putea să producă seriose pagube materiale, iar pe 16 octombrie a fost semnalată și prima victimă. O femeie și-a pierdut viața după ce un copac s-a prăbușit peste mașina ei, din cauza vântului puternic.

Guvernul irlandez a mobilizat deja armata pentru a lua măsurile necesare pentru asigurarea siguranței cetățenilor, iar aproape 120.000 de locuințe au rămas fără energie electrică, informează Dig24.

Agenția Națională de Meteorologie a emis alertă cod roșu de vânt foarte puternic, valabil de luni, 16 octombrie, de la ora 9.00, până marți, 17 octombrie, ora 3.00. principalele regiuni vizate sunt Wexford, Mayo, Gabway, Kerry, Clare, Limerick, Cork și Waterford, iar pentru restul țării a fost emis cod portocaliu.

Autoritățile se așteaptă la creșterea intensității Uraganului Ophelia, până la trecerea acestuia la stadiul de furtună subtropicală. Furtuna se va manifesta prin vânt intens ce poate depăși 130 km/h, iar pe coasta de vest, chiar peste 180 km/h. Meteorologii au avertizat și asupra valurilor foarte puternice și a posibilelor inundații, întreruperea energiei electrice și serioase pagube materiale sau perturbări ale circulației rutiere, feroviare, aeriene, navale și a serviciului de telefonie mobilă.

Luni, 16 octombrie, școlile au fost închise. Irlanda n-a mai fost lovită de un uragan de o asemenea intensitate de 30 de ani, de la „Marea furtună” din 1987, care a făcut 18 victime.

@CorksRedFM Douglas Community Schools roof flying... #Opheila #cork pic.twitter.com/8yO7XeXCLf— Frank (@FrankRepOfWork) 16 octombrie 2017

@CorksRedFM Douglas Community Schools roof flying... #Opheila #cork pic.twitter.com/8yO7XeXCLf

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net