Incredibil: ce au găsit medicii în burta unei „gravide”

Ultima actualizare:

    Femeia avea dureri teribile de spate şi mergea foarte des la toaletăFoto Shutterstock
Femeia avea dureri teribile de spate şi mergea foarte des la toaletăFoto Shutterstock

Povestea unei femei care a trecut prin chinuri cumplite a uimit o lume întreagă. Toți medicii îi spuneau că este însărcinată, dar ea susținea contrariul, spunând că are dureri cumplite. În cele din urmă s-a dovedit că burtica ei ascundea o tomoare uriașă.

Louise Bryant (26 de ani) din Marea Britanie povestește cum simptomele ei, care păreau inițail a fi generate de o sarcină, ascundeau o tumoare uriașă, care îi acoperise ovarele în totalitate. Medicilor nu le-a venit să creadă că este vorba despre o tumoare, așa că au pus-o să facă nu mai puțin de 7 teste de sarcină, în 3 luni. Durerea provocată de tumoarea care îi înghesuia stomacul, plămânii și alte organe, ajunsese să îi oprească respirația.

Primul semn al tumorii a fost o durere îngrozitoare în partea de jos a abdomenului care a apărut acum mai bine de un an. „Când mă întorceam în pat sau când ma dădeam jos din mașină, durerea din partea de jos a abdomenului mă copleșa de-a dreptul”, își amintește Bryant. La un moment dat, nu putea nici măcar să mai stea în picioare. În perioada menstruației, voma sânge la greu, iar soțul ei se ținea de capul ei să meargă la medic, pentru a afla ce se întâmplă. Ajungând la spital, doctorii au pus-o să facă un test de sarcină. „Am făcut testul, chiar dacă nu trecuse mult timp de când am făcut altul pentru a avea certitudinea că am dreptate și anume că nu sunt însărcinată”, își amintește ea.Femeia avea şi dureri teribile de spate, mergea mult mai des la toaletă și cu greu reușea să mai mănânce ceva. „La un moment dat, un medic m-a trimis să fac o radiografie, pentru a vedea exact ce ascunde burta mea imensă. Analiya arăta că am un chist de 10 cm. Însă, în cea de-a doua, tumoarea se vedea că ocupase uterul în totalitate. Asta a schimbat totul. Unul dintre medici a spus că tumoarea mea este mult mai mare și trebuie operată de urgență. Avea între 15 și 20 de cm, cât o minge de fotbal. Radiografia arăta că îmi acaparase tot stomacul și că durerea era dată de faptul că îmi apăsa pe organe”, povestește ea.

Fotografiile cu tânăra şi ecografii ale acestei tumori găsiţi aici.

După ce a căutat pe Internet pentru a afla mai multe despre simptomele ei, frica nu-i mai dădea pace. Mai mult, medicii de la un alt spital i-au spus că tumoarea ei este și mai mare. Până la urmă, a scăpat de „minge”, după o operație de 4 ore: „Am stat internată în spital 5 zile și timp de 3 luni nu am trecut pe la locul de muncă, pentru a-mi reveni după operație. Îmi era încredibil de greu să aștept, să văd dacă într-adevăr am scăpat pentru totdeauna de tumoare”, povestește cu lacrimi în ochi femeia.După un an de la operație, ea și cu soțul ei, Ben (26 de ani), își doreau să încerce pentru prima dată, cu tot dinadisul, să aibă un copil. „Mult timp am purtat ceva greu în abdomenul meu, iar eu eram sigură că nu era un copil. Era o tumoare de mărimea unei mingi de fotbal”, mărturisește femeia.

Eram sigură 110% că nu eram gravidă, cu toate că mi se cerea să fac la greu teste de sarcină. Așa-numitul cancer ovarian este foarte rar în Marea Britanie, numai 60 de femei pe an ajungând să fie diagnosticate cu așa ceva. Așadar, cazul este foarte rar, motiv pentru care nici medicii nu au crezut că este vorba despre așa ceva”, a mai adaugă femeia.„Când privesc în urmă și îmi amintesc de toată durerea prin care am trecut din cauza simptomelor, sunt mândră de mine că nu am renunțat să merg la medici pentru a afla care era adevărata cauză”, a mai zis ea. Din fericire, tumoarea nu a recidivat. Totuși, Louise trebuie să-și repete frecvent analizele. Femeia speră că va reuși repede să rămână însărcinată și să se bucure alături de soțul ei de o familie în adevăratul sens al cuvântului.

Simptomele cancerului ovarian

  • creștere a abdomenului și senzație de vomă;
  • durere persistentă în zona abdominală și pelviană;
  • lipsă a poftei de mâncare;
  • senzație de plin;
  • durere de spate;
  • urinări dese;
  • durere greu de suportat în timpul contactului sexual.

Ce femei pot face boala

Cele mai multe femei diagnosticate cu cancer ovarian au mai puțin de 40 de ani. Este recomandat ca acestea să meargă la medic de urgență, dacă au simptomele de mai sus, mai ales în cazul în care ele se manisfestă în majoritatea zilelor, tiomp de trei săptămâni la rând.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net