Al doilea incident între Rusia şi Turcia, în 24 de ore

Ultima actualizare:

    Navele militare ruseşti sunt foarte active în zona Mării NegreFoto Twitter
Navele militare ruseşti sunt foarte active în zona Mării NegreFoto Twitter

Relaţiile tensionate dintre Turcia şi Rusia, apărute după ce aviaţia turcă a doborât pe 24 noiembrie un aparat de zbor militar aparţinând Moscovei, continuă şi în aceste zile. După ce duminică o fregată a armatei ruse a deschis focul către un pescador aflat sub pavilion turc, luni (14 decembrie) Paza de Coastă moscovită a fost nevoită să intervină după ce un vas comercial a blocat căile de navigaţie a două platforme petroliere.

Rusia a mobilizat o fregată şi o navă a Pazei de Coastă pentru a intercepta o ambarcaţiune comercială sub pavilion turc care a încercat să blocheze un convoi rus în nordul Mării Negre, în largul Crimeei. O navă sub pavilion turc a încercat să intre în faţa unui convoi rus care transporta două platforme petroliere ce urmau să fie mutate în largul coastelor Crimeei, anunţă compania rusă Cernomorneftegaz, citată de postul tv Russia Today. "Prin încălcarea regulilor de evitare a coliziunilor, o navă turcă a intrat în faţa convoiului rus şi a încercat să îl blocheze", a transmis compania, precizând că echipajul turc nu răspundea solicitărilor de comunicare.

Turcia are "limite ale răbdării" în relaţia cu Rusia

"Este clar că Rusia şi Turcia trebuie să relanseze relaţia de încredere pe care au avut-o întotdeauna. Cu toate acestea, răbdarea noastră are limite. Noi am continuat calea dialogului chiar dacă Moscova a lansat acuzaţii grave la adresa preşedintelui RecepTayyip Erdogan şi a familiei sale. În plus, Turcia este singurul stat membru NATO care nu a susţinut până acum sancţiunile impuse de Occident Turciei. Şi nu o facem de teamă, ci pentru importanţa prieteniei între ţările noastre", a declarat Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, într-un interviu acordat ziarului italian Corriere della Sera, citat de mediafax.ro.

Este al doilea incident maritim produs în ultimele 24 de ore între Turcia şi Rusia. Un distrugător rus a tras focuri de avertisment spre un pescador turc, duminică, în Marea Egee.

Relaţiile dintre Rusia şi Turcia s-au deteriorat după ce armata turcă a doborât un bombardier rus, pe 24 noiembrie, la frontiera siriano-turcă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
chipsuri jpeg
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net