Incendiul de la Turnul Grenfell continuă să facă victime. Zeci de supraviețuitori încearcă să se sinucidă

Ultima actualizare:

    Grenfell Tower,la scurt timp după incendiu Foto: Getty
Grenfell Tower,la scurt timp după incendiu Foto: Getty

Incendiul de la Grenfell Tower, Londra, care a avut loc în luna iunie 2017 este o imagine care încă le dă coșmaruri supraviețuitorilor. Flăcările au izbucnitde la o combină frigorifică defectă, iar izolațiile exterioare nu au împiedicat răspândirea rapidă a focului. Deși, incidentul a trecut și poliția continuă ancheta pentru a găsi vinovații, victimele nu pot da uitării clipele de groază prin care au trecut. Mai bine de 20 de victime au încercat să se sinucidă, iar supraviețuitorii simt că “încă sunt acoperiți de cenușa rudelor decedate în incendiu.”

Potrivit publicației Mirror, fondatoarea organizației Silence of Suicide susține că cei care au fost implicați în incendiu au nevoie de consiliere și de terapie, nu doar de informații întâmplătoare. Există riscul de a apela la droguri și la alcool. Oamenii se simt izolați. A adăugat: ”Victimele vor trece prin mai multe etape ale stresului post traumatic, prin depresie , anxietate și încercări de automutilare. Fiecare dintre supraviețuitori  va fi afectat în mod diferit. Avem nevoie de resurse psihologice pentru ei pentru următoarele trei decenii, chiar mai mult“. Ea susține că motivul pentru care supraviețuitorii încearcă să își pună capăt zilelor este sentimentul de vinovăție și neputința de a accepta pierderea celor dragi. 


    Grenfell Tower, la o lună după incendiu Foto: Getty
Grenfell Tower, la o lună după incendiu Foto: Getty

Cei de la BBC au afirmat că nu au putut afla cu exactitate care este numărul celor care au încercat să se sinucidă. Kim Taylor-Smith, vicepreședintele Kensingtonului și al regiunii Chelsea a afirmat: ”Incendiul de la Grenfell Tower reprezintă o criză umanitară unică, iar cei de la Burgul Regal al Kensingtonului și al regiunii Chelsea îi vor sprijini pe cei afectați. Există o rețea de sprijin care acordă sprijin emoțional și servicii comunitare victimelor. Îi rugăm pe toți cei care suferă traume să nu rămână tăcuți, ci să ne contacteze. Vor primi sfaturi de specialitate“.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net