Incendii puternice de vegetaţie în Canada! 7000 de oameni au fost evacuaţi

Ultima actualizare:

    Natura a luat-o razna în Canadafoto: Twitter
Natura a luat-o razna în Canadafoto: Twitter

E stare de alertă în Canada! Autorităţile din provincia British Columbia au luat măsuri de urgenţă şi au mobilizat sute de pompieri, din cauza celor peste 180 de incendii cu care se confruntă. Incidentele au dus la evacuarea a aproximativ 7.000 de persoane, relatează BBC News.

Incendiile ameninţă mai multe comunităţi din centrul provinciei. Cel mai puternic dintre ele, Gustafsen, aflat în apropiere de oraşul 100 Mile House, la 400 de kilometri nord de Vancouver, acoperea sâmbătă după-amiază aproximativ 3.200 de hectare. Circa 120 de pompieri erau mobilizaţi pentru a-l stinge.

“Potrivit aşteptărilor, incendiul se va extinde substanţial în următoarele ore, iar creşterea va depinde de vreme şi de vânt”, a anunţat agenţia, cerând oamenilor să fie precauţi şi să evite zonele afectate. Până în acest moment, nimeni nu a fost rănit, iar autorităţile le cer locuitorilor să îşi ia toate măsurile de precauţie pentru a fi în siguranţă.


    Deşi au fost mobilizaţi sute de pompieri, focul nu a fost lichidatfoto: Twitter
Deşi au fost mobilizaţi sute de pompieri, focul nu a fost lichidatfoto: Twitter

Guvernul federal a dat asigurări că monitorizează situaţia şi că este pregătit să ofere asistenţă la nevoie. În plus, alte provincii din ţară şi-au oferit deja sprijinul. De exemplu, provincia Saskatchewan a trimis trei avioane şi 30 de pompieri, dar şi personal auxiliar. În total, aproximativ 260 de pompieri din afara provinciei ar urma să ajungă în British Columbia săptămâna viitoare, a anunţat ministrul pentru Resurse Naturale John Rustad.

Autorităţile forestiere au afirmat că fulgerele, vântul puternic şi temperaturile ridicate au contribuit la răspândirea flăcărilor, astfel că incendiile acoperă în prezent sute de kilometri. vestea proastă vine din partea meteorologilor, care au anunţat că vremea caldă ar urma să continue în următoarele zile, ceea ce înseamnă că o mare parte din sudul provinciei British Columbia este ameninţat de incendii. British Columbia se confruntă, în medie, cu 2.000 de incendii pe an, dar majoritatea sunt stinse sau controlate în decurs de 24 de ore. Aceasta este pentru prima dată când autorităţile din British Columbia declară stare de urgenţă în ultimii 14 ani. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net