Imagini incredibile din cel mai populat oraș de pe planetă

Ultima actualizare:

    Kowloon Walled City a fost cel mai populat loc de pe planetă înainte de a fi demolatFoto Getty
Kowloon Walled City a fost cel mai populat loc de pe planetă înainte de a fi demolatFoto Getty

Sunteți nemulțumit de orașul în care locuiți? Dar v-ați întrebat însă cum ar fi viața în cel mai populat loc de pe planetă? Kowloon Walled City, din Hong Kong, obișnuia să fie unul dintre cele mai mizere orașe, unde în locul legii, criminalitatea șl drogurile guvernau mahalaua.

Viața în Kowloon Walled City, cel mai populat loc de pe planetă, a fost extrem de dificilă chiar și înainte ca această adunătură de clădiri insalubre să fie demolată în urmă cu 20 de ani, relatează DailyMail.co.uk. În jur de 33.000 de oameni trăiau în mahalaua din Hong Kong, confruntându-se zilnic cu sărăcia, crima organizată, traficul de droguri, jocurile de noroc duse la extrem și prostituția. La toate acestea, se mai adăugau desigur și condițiile mizere, insalubre în care își duceau traiul oameni de toate vârstele.

Obișnuia să fie o zonă populată de numeroase familii, dar și de oameni de afaceri - mai mult sau mai puțin legale - drogați, mafioți și era aproape lipsită de lege și ordine din cauza disputei teritoriale dintre China și Hong Kong-ul britanic.

I know it’s the Daily Mail but I LOVE anything to do with #HongKong (and #KowloonCity)! https://t.co/oCKWqwpZRP— Sarah Temple (@srhtemple1) 22 mai 2016

I know it’s the Daily Mail but I LOVE anything to do with #HongKong (and #KowloonCity)! https://t.co/oCKWqwpZRP

În anii '80 însă, ambele părți au convenit să demoleze această așezare așa-zis urbană și de a construi în locul ei un parc. Inițial, aici a fost o bază militară pentru armata chineză, care treptat s-a extins, formând un adevărat oraș. Acest lucru a fost posibil doar după ce forțele invadatoare japoneze s-au retras după cel de-al Doilea Război Mondial. Peste câteva decenii, așezarea a căzut în mâinile Triadelor, traficanților și criminalilor, cunoscuți pentru bordelurile și cazinourile unde se consuma opium. A fost nevoie să fie luate măsuri foarte dure pentru ca Triadele să fie eliminate și abia din anii '70 rata criminalității a început să scadă.

Înainte ca orașul Kowloon Walled să fie demolat în anul 1994, fotografii Greg Girard și Ian Lambot au petrecut cinci ani aici pentru a realiza numeroase fotografii cu viața cotidiană din această mahala. Ei au reușit să surprindă cadre impresionante care oferă diferite perspective asurpa orașului. Majoritatea însă, se centrează pe realitatea dură a orașului - sărăcia, mizeria și drogurile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net