A ieşit la pensie fără să muncească nici măcar o zi

Ultima actualizare:

    Minerul Carlo Cani şi-a luat concediu medical 35 de ani pentru că nu suporta spaţiile închise
Minerul Carlo Cani şi-a luat concediu medical 35 de ani pentru că nu suporta spaţiile închise

A fost în concediu medical toată viaţa, apoi a ieşit la pensie. Un miner italian în vârstă de 60 de ani nu a mai dat cu târnăcopul de aproape 35 de ani, pretinzând că este claustrofob.

Prima zi de muncă la mina de cărbune a fost un coşmar pentru italianul Carlo Cani. Bărbatul, acum în vârstă de 60 de ani, a descoperit că suferă de claustrofobie şi le-a cerut şefilor concediu medical. Din 1980, minerul s-a prefăcut că e bolnav, simulând diferite infecţii. Maestru al escrocheriei, Cani a reuşit să iasă la pensie după 35 de ani fără să muncească nici măcar o zi. 

Deşi n-a dat o clipă cu târnăcopul, el a rămas angajatul companiei miniere. În tot acest timp, aşa-zisul miner a reuşit să păcălească sistemul şi să încaseze mare parte din sporurile aferente, adică 5.000 de euro (circa 22.000 lei). 

Carlo a recunoscut, pentru ziarul “La Stampa”, că a urât viaţa în subteran şi a făcut tot posibilul să nu mai coboare în mina din Sardinia. Aşa a ajuns să încaseze de-a lungul vieţii lui nu mai puţin de 2,1 milioane de euro (9,2 milioane lei). “Nu-mi plăcea cărbunele deloc. Am inventat totul”, a povestit Carlo relaxat, de pe canapaua unde s-a odihnit toată viaţa. Acum, bărbatul va încasa o pensie frumuşică de aproximativ 2.500 de euro (circa 11.000 lei) şi se va putea odihni în continuare.

Claustrofobia este o boală psihică manifestată prin teama de spaţii închise. Ea produce stări de anxietate, panică, frisoane, dificultăţi de respiraţie, dureri de cap sau ameţeli.

image
image
image
image
image
image
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net