Iată soldatul universal 2024!

Ultima actualizare:

    Armata britanică a făcut public  echipamentul luptătorului din viitor
Armata britanică a făcut public echipamentul luptătorului din viitor

Cine nu a văzut filmul „Soldatul Universal” (1992) cu Jean-Claude van Damme (54 de ani) şi Dolph Lundgren (57 de ani)? Iată că echipamentul cyborg-ilor din film a devenit realitate. Cel puţin aşa susţin experţii britanici în tehnologie militară.

2024. O trupă de soldaţi britanici este paraşutată în teatrul de operaţiuni. Plouă, e o beznă s-o tai cu cuţitul şi misiunea se desfăşoară într-o junglă deasă. Însă cei cinci militari rezistă rafalei de gloanţe abătute asupra lor, îi iau prin învăluire pe inamici şi, incredibil, fiecare glonţ tras de ei îşi atinge ţinta. Un ultim inamic se ascunde într-o peşteră. Sergentul se uită la ceas şi peştera e aruncată în aer. Scenariul pare desprins dintr-un film SF, dar tehnologia este disponibilă din 2015.

Cel puţin aşa susţin experţii din cadrul Ministerului Apărării din Marea Britanie. Conform Daily Mail, soldatul viitorului va avea o cască uşoară din kevlar pe cap, dotată cu dispozitive video conectate prin satelit şi căşti ce vor transmite sunetele direct în creier, acoperind până şi zgomotul exploziilor. Întreaga uniformă este acoperită de o armură din kevlar, puşca va putea ţinti singură, iar proiectilele dotate cu senzor de mişcare îşi vor căuta singure ţinta pentru a o anihila. Soldaţii vor comunica între ei prin ceasuri hi-tech şi vor comanda drone ce zboară la peste 11.000 metri altitudine pentru a-şi asigura spatele sau destabiliza ina­micul.

Bateriile pot fi  aruncate în caz  de nevoie
Bateriile pot fi aruncate în caz de nevoie

Informaţiile către Centrul de Comandă se fac în timp real prin senzorii de pe costum şi toţi soldaţii vor avea un computer personal pentru a colecta informaţii vitale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net