Iată cele mai tari locuri de bălăcit din toată lumea

Ultima actualizare:

    Austria, Valea Ötztal. Peisaje de vis, peste 30 de  sporturi în aer liber  şi aer de munte, asta  oferă Area 47 din Austria
Austria, Valea Ötztal. Peisaje de vis, peste 30 de sporturi în aer liber şi aer de munte, asta oferă Area 47 din Austria

Nebunie maximă! Fiecare anotimp îşi are farmecul lui. Şi cum vara piscinele ne fac cu ochiul de la distanţă, iată ce spun specialiştii în turism despre cele mai vizitate parcuri de distracţie şi cum reuşesc ele să îi atragă pe turiştii din întreaga lume. Anul acesta, locul 1 în topul realizat de Los Angeles Times în parteneriat cu mai multe companii de turism îl ocupă Area 47, din Valea Ötztal, Tirolul austriac.

Situat în inima munţilor, pe o suprafaţă de 6,5 ha, parcul acvatic Area 47 s-a deschis în 2015 şi a reuşit în scurt timp să se impună în faţa locaţiilor de agrement consacrate din alte ţări. Şi asta pentru că le oferă vizitatorilor posibilitatea de a face 30 de sporturi, de a se distra pe toboganele cu apă din parcul acvatic întins pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi, de a face alpinism, căţărare şi de a participa la concerte cu trupe în vogă. Aici este cea mai lungă liană din Europa numită „Vulpea Zburătoare”, care are o lungime de 350 de metri.

simeon stalpnicul png

Pe locul doi în top, este Disney’s Typhoon Lagoon Water Park, din SUA, care e vizitată de peste două milioane de turişti anual, încă din 2005, când s-a deschis. Tunurile cu apă de aici aruncă în aer 5.110 de litri pe minut. Pe locul trei se află Yas Waterworld, din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, care a fost inaugurat în 2012 şi se întinde pe o suprafaţă de 15 ha. Aici sunt pompaţi în instalaţii 5,6 milioane de litri pe oră, iar pompele au o capacitate de funcţionare de 7.000 de litri pe secundă. Pe locul patru este Wild Wadi Park, din Dubai, Emiratele Arabe Unite, care a fost inaugurat în 1999, dar modernizat în fiecare an. Principalul punct de atracţie este un tobogan înalt de 130 metri de unde vizitatorii coboară cu 50 km/h.

simeon stalpnicul png

Locul cinci este ocupat de Parcul Schlitterbahn, Texas, SUA, care a fost inaugurat în 2009, în Kansas City. Parcul e realizat din nave din al Doilea Război Mondial şi conţine o copie exactă a castelului german Solms, din Braunfels. Locul şase se află în staţiunea Atlantis, din Dubai, Emiratele Arabe Unite. Aici vizitatorii pot înota pe sub rechini şi pisici de mare. Pe locul 7 este Parcul Arca lui Noe, din orăşelul cu 2.690 de locuitori Wisconsin Dells, din Wisconsin, SUA. Aici sunt 51 de tobogane, parcul a fost inaugurat în 2007 şi se întinde pe o suprafaţă de peste 10 ha.


    Anumite trampoline nu sunt recomandate  celor slabi de înger
Anumite trampoline nu sunt recomandate celor slabi de înger

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net