Hillary Clinton, nominalizată oficial de Democrați la alegerile din America

Ultima actualizare:

    Hillary Clinton a primit nominalizarea Partidului DemocratFoto: Getty
Hillary Clinton a primit nominalizarea Partidului DemocratFoto: Getty

Hillary Clinton (68 de ani) este prima femeie care a primit nominalizarea oficială și șansa de a deveni președintele Statelor Unite ale Americii, considerată cea mai puternică națiune de pe Pământ. Deși toate șansele erau alături de ea, Clinton a avut ceva de furcă cu Bernie Sanders, contracandidatul său la nominalizarea Partidului Democratic.

Barack Obama a fost cel care a făcut anunțul oficial, după închiderea voturilor din California, iar Hillary Clinton a ținut un discurs în fața susținătorilor ei din Brooklyn, New York, notează Daily Mail.

"Nu este vorba despre o singură persoană, ci victoria aparține generațiilor de femei și bărbați", a fost ideea principală a cuvântării ținute de Clinton, cea care în 2008 a pierdut la mustață nominalizarea Partidului Democratic, în favoarea lui Barack Obama, actualul președinte al SUA. Fosta Primă Doamnă nu l-a uitat nici pe Bernie Sanders, cel cu care s-a luptat pentru mult dorita nominalizare: "A implicat milioane de votanți, în special tineri. Să nu lăsăm loc de greșeli: Senatorul Sanders, campania lui și dezbaterea viguroasă pe care am avut-o cu privire la creșterea veniturilor cetățenilor și reducerea inegalității sociale au fost extrem de benefice pentru Partidul Democrat și pentru întreaga Americă."

Conform unui comunicat dat publicității de Casa Albă, Obama i-a contactat atât pe Bernie Sanders, cât și pe Hillary Clinton, pentru a le dat veștile. "Președintele a felicitat-o pe Secretara de stat Clinton pentru ca și-a asigurat voturile necesare pentru a primi nominalizarea Democraților. Campania ei istorică a inspirat milioane de oameni și este o continuare a luptei pe care a dus-o toată viața pentru familiile din clasa de mijloc și copii", se arată în discursul venit de la Casa Albă.

Bill Clinton i-a fost alături soției sale
Bill Clinton i-a fost alături soției sale

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
angajam
image
image
image
image
image
image
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
furtuni ploi jpeg
Spania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net