Giulgiul din Torino, pictat cu sânge de martir

Ultima actualizare:

    Pânza de in înfăţişează chipul lui IisusFoto: Hepta
Pânza de in înfăţişează chipul lui IisusFoto: Hepta

Experţii italieni au descoperit recent că sângele impregnat pe Giulgiul din Torino, care este depus în Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Torino, conţine creatinină şi feritină, substanţe prezente în plasma unui om care agonizează.

Noile descoperiri confirmă că sângele de pe Giulgiu aparţine unei victime care a fost torturate înainte să intre în contact cu pânza de in. În 1988, cercetătorii de la Universitatea din Oxford au datat cu izotop de carbon 14 pânza şi au descoperit că avea o vechime de doar 728 de ani. „Pânza a aparţinut unui bărbat care a fost torturat şi chinuit înainte de a muri. Trupul acestuia a fost învelit în giulgiu şi sângele lui a intrat în textură. Chipul impregnat este autentic şi poate fi al lui Iisus”, a declarat pentru Daily Mail Elvio Carlino, cercetător din Bari, Italia.

Nanoparticulele descoperite în pânza lungă de trei metri şi lată de un metru confirmă că „bărbatul care a fost învelit în giugliu a suferit de o moarte violentă şi o suferinţă de lungă durată. Este foarte posibil să fi fost torturat îndelung”, a declarat cercetătorul Giulio Fanti, de la Universitatea din Padova.

În 2014, o echipă de specialişti a demonstrat că datarea cu radiocarbon din 1988 nu e „bătută în cuie”. În anul 33 d.H. Ierusalimul a fost zguduit de un seism de 8.2, care a eliberat particule de neutroni suficient de puternice pentru a sfărâma pietre. Imprimarea giulgiului a fost făcută de aceste radiaţii uriaşe, care au compromis inclusiv compoziţia pânzei de in. Aşa se explică de ce datarea cu carbon 14 ar fi putut fi compromisă.

Miracolele de la Biserica Sf. Ioan Botezătorul


    Milioane de pelerini din întreaga lume vin la Torino să se roage pentru un miracolFoto: EPA
Milioane de pelerini din întreaga lume vin la Torino să se roage pentru un miracolFoto: EPA

Giulgiul din Torino este unul dintre odoarele sfinte care strâng de secole milioane de pelerini. Oamenii se roagă în biserica Sf. Ioan din Torino şi cronicile atestă inclusiv miracole produse de acesta. În 944, la Constantinopol un bărbat a fost exorcizat pe loc când a intrat în contact cu Giulgiul. Regele Agabar al V-lea din Edessa era pe moarte, dar după ce a atins Giulgiul s-a înzdrăvenit. În 544, armata persană a fost izgonită de puterea Giulgiului, iar în 1978 Josie, o tânără care acum are 35 de ani, a intrat în Biserică în scaun cu rotile şi a plecat apoi pe picioare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net